Louis Moinet viert met sterrenhorloge Memoris 200st verjaardag van de chronograaf

Parijs 1816, Louis Moinet vindt de chronograaf uit. Het technologische meesterstukje heeft een ritme van 216.000 tikken per uur en is ontwikkeld en ontworpen om de banen van de planeten aan de hemel observeren. Tweehonderd jaar later introduceert Louis Moinet presenteert  de  chronograaf ‘ Memoris 200th Anniversary’ (LM-54.70.20) een chronograaf waarbij de wijzerplaat als eerbetoon aan de eerste chronograaf een nieuwe techniek heeft ondergaan waardoor deze lichtgevende sterren lijkt te hebben.

Memoris_constellation

De ‘sterrenhemel’ bestaat uit een koperen plaat bedekt met doorschijnende blauw emaille. De sterren zijn gemaakt met behulp van een nieuwe techniek, bedacht door een van de vakmensen van Lois Moinet.  Met behulp van een daarvoor ontwikkelde draaibank met krachtige motor is een variant op de traditionele guilloche techniek ontstaan. Het resultaat is als het effect van een stempel en grafeertechniek ineen wat zorgt voor extra diepgang.  Het gaat om een precisiewerk van ongekend niveau omdat elke ster individueel en handmatig wordt vormgeven en handmatig hun kleur krijgen. Op deze manier konden sterren op de wijzerplaat worden aangebracht die variëren in hoogte. Hierdoor heeft elke ster een eigen lichtval en lijkt de wijzerplaat te stralen.

 

Voor de flange en counter bridge, hebben de vakmensen van Ateliers Louis Moinet een doorschijnend materiaal gebruikt. Hoe ze dat gedaan hebben wordt niet prijsgegeven, wel onthult is dat het gaat om een techniek waarbij  een compositie van materialen onder hoge temperatuur in een vacuum omgeving hun vorm krijgen. Het resultaat is een materie dat net zo zuiver en doorschijnend is als kristal, maar minder kwetsbaar zodat het de elementen van het uurwerk kan dragen.

MEMORIS_200TH_WG_PROFIL_HD

De zeer gedetailleerde limited edition chronograaf “Memoris 200th Anniversary”  met automatisch click movement geeft de uren en minuten weer op 6 uur en de kleine seconden op 9 uur. Centraal worden  de 60 seconden weergegeven. Op 3 uur vinden we een 30 minuten teller. De zeer slanke centrale uur- en minutenwijzers zijn blauw gecoat en voorzien van een liminous coating. De special heeft als hart het Louis Moinet het uit 302 componenten bestaande LM54 kaliber. De 18 karaat witgouden kast van 46 mm heeft  een tweedelig bezel en lungs die prachtig gedetailleerd zijn afgewerkt met 1 zwarte zirkoon en drie schroefjes per lug. Een handgemaakt Louisiana alligator lederen band complimenteert de sterren chronograaf.

De Louis Moinet Memoris 200th Anniversary” chronograaf (LM-54.70.20) heeft een gelimiteerde oplage van 20 stuks. Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Louismoinet.com