Power komt op de eerste plaats in Oris Williams collectie

Oris introduceert de volgende serie in ‘pole position’, vervaardigd in samenwerking met jarenlange Formule 1 partner Williams. De Oris Williams collectie weerspiegelt de snelheid, power en technologie van de Formule 1. In het nieuwste Williams horloge (01 733 7716 4164 RS) komen zowel de power van Formule 1 als technisch horlogedesign samen.

De 42mm kast van het nieuwe model van gesatineerd roestvrijstaal is net als die van de eerste serie, maar de tweedelige wijzerplaat markeert een verschuiving van de aandacht. Oris designers hebben het ontwerp verder ontwikkeld om de look van het horloge nog sportiever en technischer te maken.

De cijfers op de minutenrand langs het binnenste gedeelte van de wijzerplaat bijvoorbeeld, zijn horizontaal geplaatst om het instrumentenpaneel van een Williams Formule 1 wagen na te bootsen, en dus niet rondom zoals bij de meeste horloges. Dit horizontale thema wordt voortgezet in de twee Arabische cijfers op 3 en 9 uur. De overige cijfers zijn weggelaten om het horloge een helder gestroomlijnd voorkomen te geven.

Oris Williams 01 733 7716 4164-07 4 24 50_cbs.tif

De deels geskeletteerde wijzerplaat toont een gedeelte van het antracietkleurige, automatische uurwerk ( Oris Kaliber 733, gebaseerd op het SW200-1 kaliber) eronder. Een ronde ingefreesde gleuf in de wijzerplaat verhoogt de technische uitstraling. De centrale secondewijzer is Williams blauw, net als de datummarkering onder het datumvenster op 6 uur, waardoor je de datum er sneller uitpikt als je een snelle blik op het horloge werpt. Het horloge is waterbestendig tot 10 bar en wordt geleverd met een zwart rubberen of stalen band met stalen vouwsluiting.

Oris Williams

De samenwerking tussen Oris en Williams is al jaren bijzonder productief. De relatie heeft een serie sportieve, technische en memorabele horloges opgeleverd die de power, glamour en aandacht voor design van Formule 1 samenbrengen in een eigentijdse horlogecollectie. Met de Oris Williams Engine, Date schakelt de collectie weer een tandje hoger.

Prijs: € 1285
Meer informatie: Oris.ch