Polar komt met nieuw smart sporthorloge

Het Finse Polar (of Polar Electro, zoals het bedrijf uit de buurt van Oulu officieel heet) lanceert een nieuw GPS-sporthorloge met 24/7 activiteitsmeting. Deze Polar M400 is een combinatie van sportief design, geïntegreerde GPS en geavanceerde trainingsfuncties, plus 24/7 activiteitsmeting.

Polar, dat in 1997 werd opgericht, mag de pionier op het gebied van hartslagmeting en sport wearables genoemd worden. Het was bijvoorbeeld de uitvinder van ’s werelds eerste draadloze hartslagmeter. De nieuwe Polar M400 is een perfecte trainingspartner voor urban en trail runners, want de M400 combineert het beste van GPS en 24/7 activiteitsmeting met geavanceerde sporttechnologie. Met zijn lichte, compacte design en moderne look is het model bovendien behoorlijk trendy. Het is verkrijgbaar in het wit en zwart dus geschikt voor zowel heren als dames. De M400 is volledig waterbestendig, en met zijn hoge resolutie en hoog contrast display is hij ideaal voor outdoor trainingen, in alle weersomstandigheden.ace_white_view_1_to_go_dutDe M400 houdt 24/7 je dagelijkse activiteit en je slaapduur- en kwaliteit in de gaten en hij meet en onthoudt je persoonlijke records. Naast het bijhouden van de afgelegde afstand, verbrande calorieën, het aantal stappen en de status van het behalen van je activiteitendoel, waarschuwt hij je ook wanneer het tijd is om te gaan staan en te bewegen om langere periodes van inactiviteit te onderbreken. Op het display van de M400 zie je een activiteitsbalk, die gedurende de dag vol loopt en aangeeft hoe ver je verwijderd bent van het behalen van je dagelijkse doel.

ace_black_benefit_dutDe M400 registreert je snelheid, tempo, afstand, route en hoogte met de ingebouwde GPS-ontvanger. Naast deze gegevens en de uitgebreide activity tracking mogelijkheden, heeft de Polar M400 vele Smart Coaching hartslagfuncties om je training te verbeteren en doelen te behalen. Ook kun je gerust nieuwe routes proberen: met de Back-to-Start functie brengt hij je altijd weer terug naar huis via de kortst mogelijke route.

Polar_M400_BLK_WHI_system_imageNatuurlijk worden alle trainingsgegevens automatisch en draadloos gesynchroniseerd – via Bluetooth Smart – naar de mobiele app Polar Flow op je smartphone en de webservice Polar Flow, waar al je afgeronde en aankomende trainingen worden weergegeven in je trainingsdagboek. Met de Polar Flow app en webservice plan en analyseer je elk detail van je dagelijkse activiteit, je slaappatroon en je training. Deze online tool helpt je een beter inzicht in je dagelijkse activiteit en trainingsprestaties te krijgen. Heel mooi is de functie waarmee je je training opnieuw kunt beleven: de video-functie: Polar Flow maakt van elke training een fraai vormgegeven video.

De Polar M400 is medio oktober 2014 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 159,95 of € 199,95 inclusief de H7 Bluetooth Smart hartslagsensor.

Kijk voor meer informatie op www.polar.com