Patravi Scubatec Black Manta Special Edition

Een duistere duiker van Carl F. Bucherer

Patravi Scubatec Black Manta Special Edition

De Patravi Scubatec Black Manta Special Edition zwom al vluchtig eerder voorbij hier op Horloge.info, maar nu hebben we wat tijd dieper in het horloge te duiken. Bucherer is een befaamde Zwitserse juwelier die zich ook al enige tijd toelegt op het maken van horloges die de toevoeging ‘Carl F.’ hebben gekregen.

Onbekend maakt onbemind, maar hier op Horloge.info gaat dat toch niet helemaal op. Carl F. Bucherer is als horlogehuis geen gevestigde naam – het Zwitserse juweliershuis Bucherer en moederbedrijf van het horlogehuis is dat wel -, maar interessant genoeg om goed in de gaten te houden. Carl F. Bucherer heeft al flink wat opvallende en eigenzinnige horloges gemaakt. Van de klassieke Adamavi tot de gecompliceerde Manero Peripheral met zijn opvallende en zeldzame perifere rotor. In de collectie van Carl F. Bucherer zijn heel wat manufactuurkalibers te vinden; gecompliceerd en origineel. Het produceren van eigen uurwerken is een kostbare zaak en dus zit er kapitaal achter het merk. Tot de investeerders in het horlogehuis behoort naar verluidt het machtige Rolex, het merk waar de juweliersketen Bucherer op drijft.

Zwemmen met de mantaroggen

Patravi Scubatec Black Manta Special Edition

De Carl F. Bucherer Patravi Scubatec Black Manta Special Edition is een duistere duiker met het hart op de goede plek

De meest sportieve horloges van Carl F. Bucherer zijn de duikhorloges in de Scubatec-collectie. De nieuwe Patravi Scubatec Black Manta Special Edition is bijvoorbeeld waterdicht tot 500 meter. Dat is eigenlijk meer professioneel dan sportief te noemen, maar vooruit. Zwemmen met de mantaroggen die dienden als inspiratiebron van het horloge is geen probleem. De ultralichte 44,6 mm x 13,45 titanium kast is gecoat met zwarte DLC en bevat een ventiel om schadelijk helium te laten ontsnappen. De titanium/keramiek bezel van de Patravi Scubatec Black Manta Special Edition is zoals een goed duikhorloge betaamt slechts eenzijdig te verdraaien. De (duik)tijd wordt geteld door het automatische kaliber 1950.1 met COSC-certificaat.

500 Patravi Scubatec Black Manta Special Edition duikhorloges

Patravi Scubatec Black Manta Special Edition

Ook op het achterdeksel is de imposante mantarog te vinden

Op de wijzerplaat van de Patravi Scubatec Black Manta Special Edition zijn 2 duistere silhouetten van mantaroggen te ontwaren. De indexen bedekt met Super-LumiNova schijnen de majestueuze dieren bij in het donker. Om het welzijn en het voortbestaan van de met uitsterven bedreigde manta te ondersteunen, wordt een deel van de opbrengst van alle 500 Patravi Scubatec Black Manta Special Edition duikhorloges gedoneerd aan de liefdadigheidsinstelling Manta Trust. Deze organisatie doet wereldwijde onderzoeksprojecten en bewustmakingscampagnes om deze bedreigde diersoort te helpen behouden. De bijdrage van Carl F. Bucherer is specifiek bestemd voor onderzoek naar de bewegingspatronen van de mantarog. De rubber band met beveiligde vouwsluiting van de Patravi Scubatec Black Manta Special Edition is dan ook niet van roggenleer, maar van rubber met een milieuvriendelijke textiel coating gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Patravi Scubatec Black Manta Special Edition

Twee mantaroggen sieren de wijzerplaat van de Patravi Scubatec Black Manta Special Edition – kopie

De prijs van de Patravi Scubatec Black Manta Special Edition is op aanvraag en dus verwijzen we voor meer informatie door naar: www.carl-f-bucherer.com

Wie meer wil weten over het behoud van mantaroggen: www.mantatrust.org