Oris presenteert Formule 1 autosport horloges met Oris Williams collectie

De Oris Williams collectie, een serie autosporthorloges die dit jaar werd gelanceerd, werd geproduceerd ter ere van één van de meest iconische namen in de Formule 1: de renstal van Frank Williams. De auto’s van dit Formule 1 team zijn het toonbeeld van snelheid, power en aerodynamica  en deze horloges doen dat imago recht.

Oris-Williams-chronograaf-metal-05_774_7717_4154_PR_03De collectie omvat twee basismodellen – de 42 mm roestvrijstalen Oris Williams Day Date en de 44 mm roestvrijstalen Oris Williams Chronograph. Beide modellen zijn voorzien van een compleet nieuw kastdesign, ontworpen naar het silhouet van een Williams F1-auto. De kast loopt taps toe, net als het profiel van de auto, terwijl de geïntegreerde aanzetten doen denken aan de aflopende vorm van de neus. Het resultaat is een dynamisch horlogedesign dat een gevoel van snelheid overbrengt.

Oris-Williams-chronograaf-metal-02_774_7717_4154_PR_01Het ontwerp biedt tevens een aantal andere bijzondere F1-kenmerken. De kroon doet denken aan een tandwiel uit de versnellingsbak, terwijl de hulpwijzerplaten resetten naar een nul-markering op 8 uur, net als de wijzers van de instrumenten op het dashboard van historische Williams F1-racewagens. Het Day Date model is verkrijgbaar met een wijzerplaat in zwart en het traditionele blauw van het Williams F1-team. De chronograaf heeft een zwarte wijzerplaat en de hulpwijzerplaat en kleine secondewijzer zijn voorzien van een finish in blauw.

Oris-Williams-day-date-rubber-blue-04_735_7716_4155_RSOris maakt uitsluitend mechanische horloges en zowel de Oris Williams Day Date, als de Oris Williams Chronograph worden aangedreven door een automatisch uurwerk dat zichtbaar is door het saffierkristal in de kastbodem. Bij de Day Date is dat het Oris kaliber 735, gebaseerd op een SW220 met dag en datum op 3 uur. De chronograaf heeft een Oris kaliber 774, dat gebaseerd is op een SW500. Hier is eveneens de kenmerkende rode Oris rotor te zien, het symbool van de high-mech horlogemakersfilosofie van Oris. Elk horloge wordt geleverd met een soepele roestvrijstalen band of een rubberen band.

Oris-Williams-chronograaf-rubber-blue-03_774_7717_4154_PR_02De Oris Williams collectie is een eerbetoon aan de vele professionele en persoonlijke successen van Sir Frank Williams en zijn team. De horloges zullen gedurende het raceseizoen van 2015 gedragen worden door Williams F1-coureur Valtteri Bottas, die als 4e in het klassement van 2014 eindigde.

De Oris Williams chronograaf is er met rubberen band € 2.600 of stalen band € 2.780
De Oris Williams Day Date kost met rubberen band € 1.150 en met stalen band € 1.330

Kijk voor meer informatie op www.oris.ch