SIHH beurs in Genève verwelkomt nieuwe horlogemerken

De Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH), die in 2016 plaatsvind van 18 tot en met 22 januari, verwelkomt een groot aantal nieuwe merken. Hiermee gaat de horlogebeurs duidelijk de strijd aan met de concurrende beurs in Bazel, Baselworld, die van  17 tot en met 24 maart gehouden wordt. Tussen de nieuwe merken het mooie H. Moser & Cie en het innovatieve HYT, die voordien in The Palace, het broednest van nieuwe technische snufjes, te vinden was.

HYT-SkullRedEye-MushroomDe SIHH werd opgericht in 1991, en werd al snel de plek waar een klein aantal exclusieve horlogemerken verzamelden, veelal afkomstig vanuit de Richemont Group. Inmiddels hebben ook tal van onafhankelijke merken zich in Genève gemeld en werd de beurs meer en meer een serieuze speler op de horlogemarkt. Nu, na 25 jaar is de SIHH een van de twee Zwitserse horlogecentra die toonaangevend zijn in de wereld.

Laurent-Ferr9er-Galet-Traveller_RG_Blue_LCF007.R5.CW1De SIHH is alleen geopend voor handelaren en de media, in tegenstelling tot Baselworld, waar ook de consument naar binnen mag. Wie een uitnodiging krijgt van de SIHH om te komen exposeren, is dan ook zeer vereerd. Merken die al langere tijd op de beurs staan, zijn o.a. Cartier, Piaget, Baume & Mercier, Roger Dubuis, IWC, Audemars Piguet en Greubel Forsey, Parmigiani en Montblanc.

BM&F-MELCHIOR_Light_CMYKOp de editie van 2016 zal een groot aantal nieuwe merken de gelederen komen versterken. De FHH (Fondation de la Haute Horlogerie), gastheer van de SIHH, heeft negen onafhankelijke horlogemakers aan de gastenlijst toegevoegd, waarvan het merendeel eerder in Bazel exposeerde: Christophe Claret, De Bethune, H. Moser & Cie, Hautlence, HYT, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, MB&F en Urwerk. De beurs krijgt hiermee een nieuw innovatief karakter.

DeBethune_DBS_TourbillonKijk voor meer informatie op www.sihh.org