Pequignet introduceert sportief horloge met de Manufacture Royale 300

Niet alleen de Zwitserse Jura is een broedplaats van mooie horlogemerken, ook de Franse kant van het gebergte kan er wat van. De Manufacture Pequignet is gevestigd in een dorpje genaamd Morteau in de Franse Jura. Dit jaar maakte het in Bazel mooie sier met een sportief horloge dat maar liefst 300 meter waterdicht is. De Pequignet Manufacture Royale 300 is er in vier kleuren: blauw, zwart en oranje en een versie met een stoere zwart/oranje combinatie.

Pequignet-Royale300-blauw-9050473-36-1De Royale 300 heeft een 3 Hz uurwerk, het tikt dus met 21.600 trillingen per uur, en een tweezijdig draaiende rotor die het automatische uurwerk aandrijft. De centrale veerton heeft een gangreserve van 88 uur, waarvan 72 uur isochroon worden gegarandeerd. De gangreserve is af te lezen op een indicator op 7.30 uur.

Montre-Pequignet-4Op 3 uur bevindt zich een kleine seconde. Het uurwerk is prachtig afgewerkt, zoals het een manufacture betaamt. Bruggen en basisplatine zijn circulair en in slakkenpatroon afgewerkt, met Côtes de Genève strepen. De rotor heeft een sunray-finish en is gerhodineerd, met een verguld Fleur de Lys logo.

Pequignet-Royale300-zwart-oranje-9050343-30Het horloge komt met een 43 mm. brede kast van gepolijst en gesatineerd staal. De duikerring draait veilig één kant op en is voorzien van een rubberen inleg van Vulcamix, een gepatenteerd rubber. Op 12 uur licht een met Luminova gecoate stip op. De zwarte wijzerplaat bestaat uit meerdere lagen met een van Luminova voorziene index-ring, de gepatenteerde kroon, heeft ook het Lys-logo en de wijzers zijn ook voorzien van een Luminova-laagje.
De oranje, blauwe of zwarte band, ten slotte, draagt een Fleur-de-Lys-reliëfpatroon, en heeft een dubbele vouwsluiting.

Pequignet-Royale300-zwart-9050443-30Prijs: € 4.500

Kijk voor meer informatie op www.pequignet.com