De LVMH Watch Week is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde en een indrukwekkende toevoeging in de barrage aan nieuwe horloge-releases aan het begin van elk jaar. TAG Heuer, Zenith, Hublot, Ralph Lauren, Bulgari, Daniel Roth en Gérald Genta presenteerden hun nieuwste modellen.

We pikten een favoriet eruit van elk merk, inclusief de twee ‘nieuwkomers’.

Bulgari Octo Finissimo Tuscan Copper

Bulgari introduceert twee toevoegingen aan de Octo Finissimo-familie. Dit jaar lanceert Bulgari twee nieuwe versies van het model, beide met een 2.3mm dik BVL 138 kaliber. De Octo Finissimo Yellow Gold heeft de kenmerkende blauwe sunray-wijzerplaat van Bulgari, terwijl deze versie in Toscaans koper beschikt over een sunray-Toscaanse koperen wijzerplaat in een zalmkleurige tint.

Kleine aanpassingen, maar het is wederom een bewijs dat de Octo Finissimo gewoon een bijzonder horloge is door het opmerkelijk slanke profiel van 6.4mm, de klassieke kast van 40mm, elegante band en cleane wijzerplaat. De transparante achterzijde pronkt nog steeds met het eigen BVL 138-kaliber, dat een gangreserve heeft van 60 uur. En waterbestendig tot 100 meter. Wat overdreven lijkt voor een dergelijk horloge, maar we klagen niet.

Hublot Classic Fusion Tourbillon Orlinski

De samenwerking van Hublot met de door hoeken geobsedeerde kunstenaar Richard Orlinski gaat alweer terug naar 2017. De nieuwste samenwerking is deze Hublot Classic Fusion Tourbillon Orlinski in geel en blauw keramiek. Met Orlinski’s kenmerkende origami-achtige plooien over de kastoppervlakken en een indrukwekkend uurwerk binnenin.

Het handmatig gewonden HUB6021-uurwerk met tourbillon heeft een gangreserve van 105 uur. Het gebruik van scherpe hoeken creëert opvallende contrasten tussen licht en schaduw, waarbij het gladde oppervlak van ‘t gepolijste keramiek nog eens wordt benadrukt. Gelimiteerd tot 30 stuks in elke kleur.

TAG Heuer Carrera Chronograph ‘DATO’

TAG Heuer gaat verder na de succesvolle 60ste verjaardag van de Carrera. Ze grijpen terug naar eind jaren 60 met een datum op ‘negen’ ipv ‘drie uur’. De retrolook spreekt ons aan, zeker in combinatie met het gewelfde box glass dat ze vorig jaar introduceerden.

Vintageliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan het aantrekkelijke blauwgroene gevaarte met een 39mm stalen kast, een eerbetoon aan het ‘DATO’ ontwerp uit 1968. Ze voeren de bijzondere kleur overigens ook door in de tevens nieuwe tourbillon-versie en het Aquaracer-model.

In de 39mm geborstelde stalen kast van de chronograaf klopt TAG Heuers eigen automatische kaliber TH20-07, met een indrukwekkende gangreserve van 80 uur. De Côtes de Genève-afwerking en het geskeletteerde oscillerende gewicht zijn te zien via de open achterzijde.

Zenith Chronomaster Original Triple Calendar

Vijftig jaar geleden uitgebracht. Hoog tijd voor Zenith om deze zeer praktische Chronomaster Original Triple Calendar opnieuw uit te brengen. Om te beginnen bevat het misschien wel het belangrijkste uurwerk aller tijden: de El Primero. De terugkerende Zenith-klassieker, met drievoudige kalenderchronograaf en maanfase, is veel horloge in een bescheiden 38mm verpakking. De compacte stalen kast van 38mm volgt de exacte blauwdruk en proporties van het iconische A386-model uit 1969.

Met zijn randloze constructie en voorzien van een verhoogd en koepelvormig saffierglas en een automatisch hoogfrequent 1/10e van een seconde chronograafkaliber. De Chronomaster Original Triple Calendar wordt geleverd in drie verschillende wijzerplaatversies: een zilverwitte ‘panda dial’, een opaline leigrijze en het tegenwoordig zo populaire groene met witte chronovensters.

Gérald Genta Mickey Mouse Minute Repeater

Gérald Genta onthulde ook een opvallend uurwerk tijdens de LVMH Watch Week 2024. Alhoewel, dat deden Enrico Barbasini en Michel Navas. Ze hebben gewerkt met wijlen Genta en geven nu leiding aan La Fabrique du Temps. Dit is de specialistische horloge manufacture van LVMH, die nu ook de heropleving van Genta als merk mogelijk maakt.

Dit unieke horloge, een minute repeater versierd met Mickey Mouse, werd in eerste instantie ontworpen voor Only Watch. Het viert nu de 100ste verjaardag van Disney en de 50ste verjaardag van het inaugurele horloge dat werd uitgebracht onder de naam Gérald Genta. De presentatie tijdens de LVMH Watch Week markeert ook de allereerste deelname van het merk.

Daniel Roth Tourbillon Souscription

Nog een merk dat gigant LVMH nieuw leven inblaast is Daniel Roth. De horlogemaker Roth (1945) werkte bij Jaeger-LeCoultre, Audemars Piguet en Breguet. In 2000 kocht Bulgari het merk en de twee brachten samen verschillende horloges uit. Tot 2015. Een nieuwe start begint dit jaar met een prachtig eerbetoon aan het eerste model uit 1988, de Tourbillon Souscription in een dubbele ellipskast.

De nieuwste lancering is een passend eerbetoon aan het eerste model, de Tourbillon ref. 2187/C187. Waarbij het authentieke blijft, maar tegelijkertijd ook nieuwe elementen worden geïntroduceerd. Deze nieuwste versie toont een geheel nieuw manufactuurkaliber en is voorzien van een guilloche wijzerplaat van goud.

De Tourbillon Souscription heeft een dikte van 9,2mm en beschikt over indrukwekkende technische specificaties, waaronder een 4,6mm dik DR001-kaliber met een gangreserve van 80 uur én een tourbillon. Het uurwerk is omhuld met een kast van 18-karaats geelgoud en komt op een kalfslederen bruine band.