Ryan Gosling, bekend van zijn rollen in Drive, La La Land en First Man, heeft tot nu toe alle aanbiedingen om merkambassadeur te worden afgewezen. Totdat TAG Heuer aanklopte voor de nieuwe Carrera Three Hands. Gosling: “Ik voelde tot nu toe nooit echt een band met een merk.”

TAG Heuer prijst de acteur als de opvolger van Hollywoodlegende Steve McQueen, waarbij stijl en inhoud één was. “Gosling staat ook voor iets anders: hij belichaamt een nieuw soort mannelijkheid die zowel gevoelig als gereserveerd is,” aldus het horlogemerk.” CEO Frédéric Arnault voegt toe: “Gosling is een echte artiest die op unieke wijze toegewijd is aan zijn werk. Waar hij niet alleen zijn karakter vormgeeft, maar het hele creatieve geheel met een onnavolgbare intuïtie.”

Erfgoed

Gosling antwoordde op deze lofzang: “TAG Heuer is al meer dan 160 jaar een klassiek en legendarisch horlogemerk, dat wordt gekenmerkt door terughoudendheid. De beslissing om samen te werken was daarom gemakkelijk, ook om persoonlijke redenen. Mijn kinderen worden zo snel ouder. Daarom heb ik altijd ’tijd’ in mijn achterhoofd. Vroeger was dat anders.”

De aanleiding voor deze samenwerking draait om de nieuwe generatie van de TAG Heuer Carrera Three Hands. Een collectie horloges die het autosporterfgoed van het merk vertegenwoordigen. Eén waar elegantie en kracht hand in hand gaan. De nieuwe modellen hebben duidelijke lijnen en een goede leesbaarheid. Het is de ‘eenvoudigste’ en meest minimalistische collectie in het TAG Heuer-portfolio tot nu toe.

Carrera Three Hands

De nieuwe lijn bestaat uit 13 individuele modellen. Ze zijn onderverdeeld in vier deelcollecties met een diameter van 29 tot 41 millimeter. Alle modellen van de TAG Heuer Carrera Three Hands hebben een roestvrijstalen kast en zijn op één na (met een lederen band) allemaal uitgerust met een roestvrijstalen band. De band met de nieuwe H-vormige schakels, welke ergonomischer zijn en dus comfortabeler om te dragen. De horloges zijn verkrijgbaar vanaf oktober, met prijzen die beginnen bij €2.200 en oplopen tot €3.100.

Twin-Time

Er is een uitvoering van 29mm met diamanten indexen en het automatische Caliber 9. Daarna gaat het een stap groter met de Carrera Three Hands in 39mm en 41mm met het automatisch Caliber 5 uurwerk. De Carrera Date 39mm is voorzien van een datum op ‘zes uur’ en voor de Day Date 41mm is een dunner datumframe ontworpen met daarvoor de dag op ‘drie uur’.

De TAG Heuer Carrera Twin-Time heeft het Caliber 7 aan boord. Met een datum op ‘zes uur’ en een vierde wijzer met rode tip voor de tweede tijdzone. Een nieuwe, verfijnde binnenring zien we met zilver en blauw, om zo dag en nacht aan te geven.

Krap Budget

De Carrera Three Hands gaat alweer terug naar de vroege jaren ’00. Als de TAG Heuer Carrera-chronograaf de scherpste en meest leesbare manier is om tijd vast te leggen, is de Carrera Three Hands de scherpste en meest leesbare manier om tijd te af te lezen. En als zodanig de natuurlijke opvolger van de dashboardtimers die sinds de jaren 30 door Heuer werden geproduceerd.

Gosling over de aantrekkingskracht om juist voor deze collectie te kiezen: “Ik waardeer het tijdloze design. Ik hou over het algemeen van een strak en eenvoudig ontwerp. Dat komt door mijn jeugd. Toen ik opgroeide, leefden we met een vrij krap budget. Ik werd aangetrokken door dingen die eenvoudig en tijdloos waren, dus hoefde ik niet eens na te denken over het bijhouden van trends. Dat zie ik nu terug in deze nieuwe Carrera.”