TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

De Carrera 2447S komt opnieuw tot leven!

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

De TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition is een hommage en een her-creatie. Het origineel is de Carrera 2447S uit de jaren ’60. Maar in plaats van 36 mm meet de nieuwe versie 39 mm. En alles om het 160-jarig bestaan van Heuer te vieren.

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

De 36 mm Carrera 2447S uit 1963

Vorig jaar bombardeerde TAG Heuer ons met een serie gelimiteerde en ongelimiteerde nieuwe Monaco’s. Logisch want, dat model vierde het vijftigjarig bestaan. Dit jaar markeert de 160e verjaardag van tijdmetingspecialist Heuer. En daar hoort een speciale Carrera bij. Het model dat door Jack Heuer in de jaren ’60 werd gecreëerd is inmiddels de beroemdste collectie van het huis. Vandaar dat deze autosportklassieker wordt ingezet voor de verjaardag.

Van 2447S naar TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

Het uitgangspunt is de 36 mm Carrera 2447S uit 1963. Die chronograaf heeft een zilverkleurige wijzerplaat en is een zeer ingetogen verschijning. Chique ook. En dus uitermate geschikt voor een feestje. De TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition oogt als de 2447S, maar is 3 mm gegroeid. Ook in de tot 100 meter waterdichte kast is het één en ander veranderd. Het klassieke Valjoux 72-uurwerk heeft het veld moeten ruimen voor een modern Heuer 02 kaliber. Een automatisch chronograafuurwerk met verticale koppeling dat we in verschillende modellen tegenkomen. Het manufactuur-uurwerk heeft 80 uur gangreserve en heeft een hoogte van 6,95 mm. Om ruimte voor dat kaliber te maken heeft de stalen kast een hoogte van 14 mm gekregen. En dat is best fors voor een horloge met een diameter van slechts 39 mm.

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

De rotor heeft een feestelijke gravure

Een juiste dosering ‘fauxtina’

De geheel zilverkleurige wijzerplaat is klassiek. En een ingehouden dosis ‘fauxtina’ houdt de quasi-vintage uitstraling binnen de perken. Het horloge oogt voornamelijk klassiek door de proporties, de vorm van de poussoirs plus de sobere wijzerplaat. Bovendien oogt het bolle saffierglas uiterst periode correct. Dus niet door heel veel beige SuperLuminova op alles wat los en vast zit te smeren. En waar we het wel tegenkomen is op de uren- en minutenwijzers en op de opgelegde indexen. Daardoor is het geheel fraai in balans.

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

Carrera 160 Years Silver Limited Edition

Van harte gefeliciteerd!

De nieuwe TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition (CBK221B.FC6479) is vanaf juni 2020 beschikbaar. Denk aan een prijs rond de 6.000 euro. En gedurende 2020 zullen we nog vele speciale horloges gaan zien die het 160e jubileum van Heuer vieren. Trouwens, van harte gefeliciteerd met de verjaardag Jack Heuer, werknemers en LVMH-aandeelhouders! En dat het maar een mooi en succesvol jaar mag worden.

Voor meer informatie over de verschillende Carrera’s: www.tagheuer.com