Mondaine horloges omarmen smart technologie

Op het eerste gezicht laat de wijzerplaat weinig overeenkomsten zien met de blinkende LED-schermen van concurrerende smartwatches; het model lijkt precies op het standaard Mondaine Helvetica Bold horloge. En dat is nou net de bedoeling. Want waarom zou een smartwatch eruit moeten zien als een gekrompen mobiele telefoon om je pols? Mondaine, dat in 1951 werd opgericht en indertijd één van de eerste LCD- en LED-horloges introduceerde, vindt dat dat inderdaad niet hoeft.

Mondaine-Helvetica-smartwatch-MH1.B2S10.LB-C-RINGHet verschil tussen een ‘gewoon’ Mondaine horloge en deze nieuwe smartwatch zit in de wijzerplaat op zes uur. Dit is geen kleine secondewijzer of een maandaanduiding, maar een analoge vertaling van de smart technologie dat zich in het hart  van het uurwerk bevindt. Net als in de Frédérique Constant en Alpina horloges die dezelfde techniek gebruiken, is deze smart technologie gefocust op het monitoren van beweging en slaap, met MotionX® bewegings tracking, Sleeptracker® slaap monitor, slaap cyclus alarms, Get-Active alerts en Smart coaching – waarbij al deze data kan worden opgeslagen in de MotionX cloud.

Mondaine-Helvetica-smartwatch-MH1.B2S20.LB-C-RINGPower MotionX is het horologische smartwatch platform dat de interactieve communicatie tussen het horloge en elk ander apparaat beheert, zij het een iPhone of een tablet. Deze is verbonden door de gedownloade app. In compleet contrast met andere smart devices, waar de gegevens digitaal worden getoond, toont de nieuwe Mondaine haar informatie analoog in de subdial. De technologie kan in dit horloge worden gebruikt dankzij een samenwerking tussen de Nederlandse Peter Stas, CEO van het MMT (en van Frédérique Constant en Alpina) en Philippe Kahn, oprichter van Fullpower Technologies, de eerste man die het in 1997 voor elkaar kreeg om een foto van een telefooncamera meteen te uploaden naar een publiek netwerk dankzij de technologie die hij ontwikkelde.

Mondaine-Helvetica-smartwatch-MH1.B2S20.RB-C-RINGBeide mannen hebben Manufacture Movements Technologies (MMT) opgericht, een Zwitserse firma die opereert vanuit Plan-Les-Ouates. Deze firma richt zich erop om horloges te creëren die de werelden van horlogerie en technologie verbinden. Samen met Frédérique Constant en Alpina, is Mondaine momenteel het enige andere merk dat de licentie heeft om deze baanbrekende quartzmodule in te zetten. Met een batterij waarvan de levensduur meer dan twee jaar bedraagt, is dit een grote verbetering in vergelijking met de meeste smartwatches.

Mondaine-Helvetica-smartwatch-SUBSCRIPTION MODEL MH1.B2S80.LB-HERODe Mondaine Helvetica No 1 Smartwatch is een echt Zwitsers horloge dat tegelijkertijd ‘connected’ en ‘smart’ is. In de Helvetica® Bold uitvoering heeft het een klassieke gematteerde stalen kast, witte wijzerplaat, saffierglas en een zachte lederen band. De officiële lancering vond plaats op 26 februari 2015 in San Francisco en het eerste prototype werd gelanceerd tijdens Baselworld op 19 maart 2015. Het eerste horloge is bij juweliers, designwinkels en het betere warenhuis beschikbaar vanaf medio oktober 2015 voor een prijs vanaf € 850.

Kijk voor meer informatie op www.mondaine.ch