Jaquet Droz moderniseert Grande Heure Minute Quantième horloge

Een moderne twist aan een historische complicatie, dat is Jaquet Droz wel toevertrouwd. De slanke strakke lijnen van de nieuwe Grande Heure Minute Quantième uit de Astrale collectie bewijzen dat. Het merk dat herkenbaar is aan zijn dubbele sterren presenteert een horloge in een kast van roestvrij staal die zelfs nog dunner is dan die van de Grande Seconde Quantième.Jaquet-Droz-J017530240_Grande_Heure_Quantieme_silverHet horloge heeft drie centraal opgehangen wijzers en een datumvenster op 6 uur en natuurlijk de DNA-kenmerken van het merk: geblauwd stalen of gerhodineerde Lancine-vormige wijzers, een secondewijzer met een rood puntje en gerhodineerde indexen en een sunray afgewerkte kroon.

Jaquet-Droz-J017530241_Grande_Heure_Quantieme_Cotes_de_GeneveDe nieuwe datumopening heeft een strak, Bauhaus-achtig design met scherpe hoeken en ligt diep verzonken in de wijzerplaat. De laatste dag van de maand wordt traditiegetrouw in rood aangeduid. Het horloge is verkrijgbaar in 39 mm en 43 mm versies, met óf een verzilverde opaline wijzerplaat, óf een blauwe met Côtes de Genève strepen gedecoreerde wijzerplaat.

Jaquet-Droz-J017530241_Grande_Heure_Quantieme_Cotes_de_Geneve_backBinnenin tikt het nieuwe automatische Jaquet Droz-kaliber JD1150P, met een silicium balansveer en -rad, een dubbele veerton en een zwaar metalen rotor, dat in 2014 werd gepresenteerd en dat een gangreserve heeft van 68 uur. Silicium is niet alleen anti-magnetisch, maar wordt ook niet beïnvloed door veranderingen in temperatuur en druk. Het garandeert dan ook optimale prestaties onder de meest extreme condities. Het prachtige gepolijste uurwerk met zijn opengewerkte rotor kan door het glazen kastdeksel worden bewonderd.

Prijs op aanvraag.

Kijk voor meer informatie op www.jaquet-droz.ch