Gucci

Guccio GucciGucci werd in 1921 opgericht toen Guccio Gucci een lederwaren en handbagage bedrijf startte in zijn geboortestad Florence. De jaren daarvoor had hij in het prestigieuze Savoy Hotel in Londen gewerkt, waar hij de verfijnde esthetiek van de Engelse adel in zich op had genomen en deze vervolgens in Italië introduceerde door middel van exclusieve lederwaren, ontworpen en gemaakt door vakmensen uit de Toscane.


Binnen enkele jaren was het Gucci-label een groot succes en trok een internationale clientèle die hippische inspiratie van de tassen, koffers, handschoenen en riemen van Gucci konden waarderen. De paardenbit- en stijgbeugelmotieven, waarvoor Gucci nu nog steeds bekend staat, zijn in deze tijd ontstaan.


Gucci winkelGedurende de jaren van fascistisch dictatorschap in Italië, waarvan voor Gucci het gevolg was dat veel standaard materialen moeilijk te krijgen waren, toonde Gucci zich als een zeer creatief en vindingrijk bedrijf. In deze periode werd de ?Bamboo Bag? geïntroduceerd, een tas die nu nog in de collectie te vinden is.


In de jaren 1950 opent Gucci winkels in Milaan en New York en legt zo de basis voor de wereldwijde aanwezigheid van het merk. In 1953 overlijd Guccio Gucci. Zijn zoons Aldo, Vasco, Ugo en Rodolfo nemen het bedrijf over.


Gucci producten worden in de jaren 1960 door de sterren van die tijd omarmd. Jackie Kennedy draagt de Gucci schoudertas die nu bekend staat als de ?Jackie O?. Liz Taylor, Peter Sellers en Samuel Beckett dragen de uniseks ‘Hobo Bag.’ De klassieke moccasins Lady Diana met Gucci tasmet paardenbit gaan deel uit maken van de permanente collectie van het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in New York. Ook openen er winkels in Londen, Palm Beach, Parijs en Beverly Hills. Midden jaren 1960 neemt Gucci de ineengrijpende G?s als logo.


In de jaren 1970 richt Gucci de pijlen op Azië, waar winkels in Tokyo en Hong Kong geopend worden. Het scala aan producten en materialen wordt sterk uitgebreid.


In 1982 wordt Gucci een naamloze vennootschap en neemt Maurizio, de zoon van Rodolfo, de leiding over. Hij krijgt 50% van de aandelen. Investcorp, een in Bahrein gevestigde investeringsmaatschappij, koopt eind jaren 1980 de ander 50% van de aandelen van Aldo Gucci en zijn nakomelingen.


Gucci TwirlTom Ford wordt in 1994 creatief directeur bij Gucci en geeft het luxe merk opnieuw een gedurfd en provocatief karakter dat goed aankomt bij sterren en de gevestigde elite. Domenico De Sole wordt CEO in 1995. De horlogetak, die eerder was beëindigd, wordt in 1997 weer nieuw leven ingeblazen met de introductie van een nieuwe lijn. In 1999 gaat Gucci een strategische alliantie aan met Pinault-Printemps-Redoute dat eigenaar van Gucci wordt. Het transformeert Gucci van een bedrijf met één merk in een groep met meerdere merken.


De Sole en Ford verlaten Gucci in 2004, Mark Lee wordt president en CEO van de Gucci afdeling in 2005. De huidige creatieve richting van Gucci ligt in handen van Frida Giannini. “La Pelle Guccissima” ? leer dat door middel van hitte geprint kan worden ? is onder Giannini?s leiding geïntroduceerd en is voorbestemd de volgende icoon van Gucci te worden.


the G Chrono BlackGucci horloges worden in Zwitserland gemaakt in Cortaillod. Ondanks dat de collectie zeer uiteenlopend is qua ontwerp en prijs (enkel honderden tot vele duizenden euro?s), staan ze allemaal garant voor stijl, vakmanschap en technologie. Het design van Gucci horloges is uniek van karakter en in die zin altijd een fashion item. Het klassieke paardenbit is in verschillende ontwerpen aanwezig maar daarnaast presenteert Gucci ook nieuwe gedurfde ontwerpen. De collecties bestaan uit rond de 20 series uitgevoerd in verschillende materialen, maten en kleuren wijzerplaat.


http://www.guccitimeless.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Gucci

Gucci viert 50 Jaar High Watchmaking

Sinds 1921 heeft Gucci designbarrières doorbroken en is het een belangrijke speler geweest in de wereld van luxemerken. Nu viert het merk 50 jaar Zwitserse watchmaking met zijn tweede 'High Watchmaking'-collectie. Bij het vieren van de verjaardag tijdens …


Lees meer


Nog meer variatie voor Gucci U-play horloge

Dress to impress...Het concept achter de Gucci U-Play horlogecollectie ligt in het verwisselbare design van de verschillende onderdelen in kleur en materiaal. Dankzij makkelijke verwisselbare bezel en band krijgt het Gucci dameshorloge steeds een ander uiterlijk …


Lees meer