Sinds 1921 heeft Gucci designbarrières doorbroken en is het een belangrijke speler geweest in de wereld van luxemerken. Nu viert het merk 50 jaar Zwitserse watchmaking met zijn tweede ‘High Watchmaking’-collectie.

Bij het vieren van de verjaardag tijdens het ‘Gucci Wonderland’-event in Genève, inspireerde een magisch kermisterrein Gucci tot technisch vernuft met een speels tintje.

Gucci’s tweede haute horlogerie-collectie is doordrenkt met een Italiaanse flair, wat resulteert in een reeks aan interessante modellen. De eerste release van Gucci Swiss Timepieces was er in 1972, toen het modehuis een nieuwe horlogecombi presenteerde van Zwitserse mechanica en Italiaans design.

De nieuwe collectie toont de klassieke mix van Italiaanse stijl en Zwitsers design uit de jaren ’50 tot ’90. Naast toevoegingen aan de bestaande collecties G-Timeless Dancing Bees en Grip Sapphire, zijn er drie nieuwe modellen geïntroduceerd: Gucci 25H Skeleton Tourbillon, G-Timeless Planetarium en G-Timeless Moonlight. We laten ze alle vijf even de revue passeren.

Skeletteren

Bij de Gucci 25H Skeleton Tourbillon draait alles om het herdefiniëren van de kenmerkende Gucci-horlogestijl en het benadrukken van de esthetische codes. Met een doorzichtige wijzerplaat en een acht millimeter dikke kast, geeft het horloge de illusie van zwevende mechanica boven de bruggen aan de basis van de wijzerplaat.

De geskeletteerde wijzers geven een gevoel van gelaagdheid en dimensie en verheffen de algehele stijl van het horloge. De vliegende tourbillon op ‘zes uur’ maakt het af.

G-Timeless Planetarium

Twaalf edelstenen omringen de wijzerplaat als een halo in het G-Timeless Planetarium. Gucci zegt er zelf het volgende over: “Het edelstenenwiel wordt geactiveerd door een knop, die rond de wijzerplaat draait in een overdaad van licht en reflectie.” De pijlvormige uren- en minutenwijzers accentueren de elegante charme van de Planetarium.

Moonlight

Met een wijzerplaat die de steeds veranderende fasen van de maan weerspiegelt, toont de G-Timeless Moonlight het hemellichaam dat begint als een glanzende zilveren halve maan om te eindigen als een parelmoer geheel. Het Gucci-kaliber GGV838.MP volgt de 29,5-daagse maanmaand, één die je elke 360 ??jaar moet aanpassen.

Grip Sapphire

Als je een fan bent van retro-mode, dan is de Grip Sapphire één die je zal aanspreken. Het elegante Jumping Hour horloge is gemaakt met saffierkristallen en heeft een contrasterend gekleurd glas op de minuten- en uurvensters.

Er zijn twee mintgroene Grip-varianten aan de collectie toegevoegd, elk met een transparante achterkant. Terwijl het eerste horloge twee lasergesneden turquoise uur- en minutenschijven heeft, heeft het andere paarsroze schijven. Elk ontwerp wordt geleverd met een bijpassende transparante rubberen band.

Dancing Bees

Het G-Timeless Dancing Bees-horloge is een op de natuur geïnspireerd sieraad-ontwerp. Twaalf bijen zwermen rond een parelmoeren wijzerplaat en glinsteren bij elke polsbeweging. Het ontwerp heeft ook twee zeldzame opalen, die een rechthoekig chevronpatroon op de wijzerplaat vormt.

De High Watchmaking-collectie vind je in Parijs, waar anders dan Place Vendôme. Een geschikte plek voor de boutique, waar je de collectie enkel op afspraak kunt bekijken.