Grönefeld

Tim (links) en Bart GrönefeldOfschoon een nieuw merk op de horlogemarkt (opgericht in 2008), is de naam Grönefeld een gevestigde naam in de horlogewereld. De rijke familiehistorie van horloges maken gaat bijna honderd jaar terug, oprichters Tim en Bart Grönefeld kregen het vak met de paplepel ingegoten. Het atelier is al die tijd gevestigd in Oldenzaal, gelegen in de schaduw van de oude toren van de Plechelmus basiliek uit het jaar 1240. De plek waar grootvader Johan Grönefeld zijn carrière in 1912 begon. Toen al werden de wortels gelegd van het latere succes van de Grönefeld dynastie als horlogemakers. Met het eigen horlogemerk van de broers Bart en Tim volgt de ultieme bekroning, ontstaan dank zij een decennium lange zorgvuldig opgebouwde expertise in het horlogevak.


In het atelier waar het horlogemerk aan het brein van de broers is ontsproten, maakten klanten bijna een eeuw geleden kennis met het werk van Johan Grönefeld. Deze vakman stond destijds te boek als volhardend, geduldig en consciëntieus. Evenals zijn zoon en kleinzoons die hem in zijn kielzog volgden en daarmee de familietraditie van horlogemakers fier overeind hielden. Iets dat vandaag de dag betrekkelijk zeldzaam is in de mondiale horlogebranche.


Grönefeld GTM-06Bart en Tim volgden een intensieve opleiding in Nederland en Zwitserland. In een relatief kort tijdsbestek specialiseerden zij zich in de productie van de meeste geavanceerde mechanische uurwerken. Op het terrein van het polshorloge ontpopten de broers zich als experts in de tourbillon en minutenrepetitie. Het talent van de broers bleef niet onopgemerkt, achter de schermen en in volstrekte anonimiteit werkte het duo jarenlang voor tal van gerenommeerde horlogemerken. Maar de broers wilden meer, met als gevolg dat zij hun eigen merk ?Grönefeld? op de markt brachten.


Hoogst bijzonder aan het eerste polshorloge van Grönefeld, de GTM-06, is dat miniatuur hamertjes en kathedraal gongetjes niet alleen de uren, maar ook de kwartieren en zelfs de minuten kunnen aangeven. De tourbillon in combinatie met het mechanisme van de minutenrepetitie maakt de Grönefeld even uniek als bijzonder. Zo bijzonder dat het zich kan meten met horloges in het hoogste segment.Slechts een handjevol horlogemakers ter wereld zijn in staat een dergelijk horloge te ontwerpen en te maken met de extreem grote complexiteit als de Grönefeld GTM-06. Het hoeft geen betoog dat het bedrijf van de broers de enige onderneming in Nederland is dat een polshorloge kan maken met een dergelijk gecompliceerd verfijnd mechaniek in combinatie met een uitzonderlijk design.


http://www.gronefeld.nl/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Grönefeld

Grönefeld opent Boutique in aanwezigheid grote namen

In de Grönefeld Boutique, die aanstaande zaterdag de deuren opent, presenteren Bart en Tim Grönefeld buiten hun eigen horloge (de Grönefeld Tourbillon Minute Repeater GTM-06), enkele van de meest exclusieve, handgemaakte horlogemerken ter wereld. Veel …


Lees meer


Grönefeld GTM-06: Exclusief uit Nederland

De Grönefeld GTM-06 is het meest gecompliceerde horloge ooit gemaakt op Nederlandse bodem. Bijzonder aan de Grönefeld is onder meer de zogeheten tourbillon met minutenrepetitie. Dit gecompliceerde mechanisme is in staat om op akoestische wijze …


Lees meer