Dit weekend presenteerden de broers Tim en Bart Grönefeld hun eerste horloge onder de vlag van het nieuwe horlogemerk ?Grönefeld?: de zeer gecompliceerde Tourbillon Minute Repeater GTM-06. Met een fors prijskaartje.

Het horloge is, naast een tourbillon, voorzien van een minute repeater, wat wil zeggen dat het de tijd ook fonetisch kan weergeven doordat hamertjes op gongen in het uurwerk tikken en zo de uren, kwartieren en minuten aangeven.
De Oldenzaalse broers vragen ? 325.000,- voor een exemplaar in goud en ? 385.000,- voor een platina versie. Voor vergelijkbare horloges (voor zover vergelijken mogelijk is) met dergelijke gecombineerde complicaties niet overdreven prijzig overigens. Maar de heren zullen in het kalvinistische Nederland, hun pijlen waarschijnlijk toch op het buitenland gaan richten.


Vier jaar is er in het ontwerpen en bouwen van het eerste exemplaar gaan zitten. De volgende exemplaren worden reeds gemaakt, uiteindelijk zullen er van het horloge 20 stuks op de markt komen. De website van Grönefeld: www.gronefeld.nl