MB&F HM7 Aquapod Ti Green

Gecompliceerd ‘kwallenhorloge’

MB&F HM7 Aquapod Ti Green

Uit de koker van Max Büsser en zijn vrienden kwamen al heel wat exotische horlogecreaties. Toch was iedereen bij MB&F behoorlijk gespannen toen de eerste twee Aquapods in 2017 werden gelanceerd. Het was immers de eerste keer dat het klassieke duikthema werd aangesneden. En dan ook nog eens op experimentele wijze. De roségouden en titanium horloges bleken een groot succes en leidde tot de MB&F HM7 Aquapod Ti Green.

De duikring van de MB&F HM7 Aquapod Ti Green heeft een saffieren inzet

De duikring van de MB&F HM7 Aquapod Ti Green heeft een saffieren inzet

 

De MB&F HM7 Aquapod Ti Green is veel. Veel vormen, veel kleur, veel inhoudelijke techniek en veel qua omvang. De kast meet namelijk 53,8 mm en dat is maatje XXL. De Aquapod met zijn eenzijdig verdraaibare lunette is een eerbetoon aan duikhorloges uit het verleden, heeft min of meer dezelfde uiterlijke kenmerken (die natuurlijk helemaal zijn vertaald naar wilde MB&F-vormen) als een duikhorloge, maar is geen duikhorloge. MB&F kan dat maar niet genoeg benadrukken. Het behalen van de juiste ISO-certificering voor duikhorloges is ook nooit een doel geweest.

Bolle kwal

De Aquapod is vooral een visuele exercitie, een kleurrijk eerbetoon en een manier om klassieke vormen naar de toekomst te transporteren. Net als de twee oorspronkelijke modellen – van de tot 66 stuks gelimiteerde roségouden variant zijn nog drie exemplaren beschikbaar, maar de 33 stuks in titanium zijn allemaal verkocht –  is ook de MB&F HM7 Aquapod Ti Green qua vorm geïnspireerd op de kwal. Een kwal is bol, semitransparant en in sommige gevallen ook zeer kleurrijk.

De kwallenvorm is goed te zien wanneer je de MB&F HM7 Aquapod Ti Green van opzij ziet

De kwallenvorm is goed te zien wanneer je de MB&F HM7 Aquapod Ti Green van opzij ziet

Tentakels en een tourbillon

De duikring van de MB&F HM7 Aquapod Ti Green heeft een groene saffieren inzet die perfect past bij de lichtgevende details in dezelfde kleur. De kast is gemaakt van hoogwaardige grade 5 titanium en heeft net als de andere HM7’s dezelfde concentrische, verticale structuur als een kwal. De rotor van het automatische uurwerk met 60-seconden tourbillon is gemodelleerd naar de tentakels van de kwal. De nieuwe MB&F HM7 Aquapod Ti Green is gelimiteerd tot 50 stuks en kost 100.000 euro. Voor meer informatie: www.mbandf.com/en