Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton

Nieuwe vormen en een nieuw uurwerk

Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton

Fris, fruitig en opengewerkt. De nieuwe Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton is uitgerust met een in eigen beheer gebouwd en geskeletteerd uurwerk.

Skeletteren is een eeuwenoud en aartsmoeilijk ambacht. Het wordt gezien als complicatie maar is dat niet omdat geen functioneel maar een esthetisch doel dient. De nieuwe Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton is een modern vormgegeven horloge met aan de basis het in eigen huis ontworpen en gebouwde kaliber ML234. Het is een automatisch uurwerk met 52 uur gangreserve dat is opengewerkt volgens een geheel nieuw patroon, dat uniek is voor deze nieuwe Aikon. De oppervlakten van het uurwerk zijn afwisselen gezandstraald, gesatineerd en gepolijst. De verschillende afwerkingen contrasteren fraai met de zwarte DLC-gecoate onderdelen. Het zijn juist die scherpe vormen en de kleurcontrasten die van de Aikon Automatic Skeleton een moderne creatie maken.

Het ML234 kaliber is geskeletteerd volgens een nieuw en modern patroon

Snelsluit-systeem

De 45mm Aikon Automatic Skeleton toont de uren en minuten en heeft een kleine seconde-aanduiding op 6 uur. Ook de waterdichtheid van 100 meter is het vermelden waard net als het snelsluit-systeem van de band dat nu en masse zijn intrede heeft gedaan bij de meeste Zwitserse horlogehuizen. Die band is overigens van alligatorleer en deze opent en sluit met een luxueuze vouwsluiting. Deze Aikon heeft vast en zeker een gunstige prijs/kwaliteit verhouding zoals we kennen van Maurice Lacroix; tijdens Baselworld zullen we de precieze prijs wel te horen krijgen.