Masterpiece Gravity van Maurice Lacroix

Eens in de zoveel tijd maakt een horlogehuis een meesterstuk. Maurice Lacroix doet het regelmatig, namelijk met de modellen in zijn Masterpiece collectie. Voor deze winter heeft het horlogemerk uit Saignelegier de Masterpiece Gravity op het programma staan. Het meesterwerk bestaat eruit dat het hele regelwerk, inclusief balans, anker en balansrad uit silicium is opgetrokken. Dit materiaal is drie keer lichter dan staal en zorgt bovendien voor een preciezer lopend uurwerk, dat minder energie en geen smering nodig heeft.

Maurice-Lacroix-Masterpiece-Gravity-zwarte-bandMaurice Lacroix brengt sinds 1975 horloges op de markt die elegant en klassiek zijn. Met deze Masterpiece Gravity zien we de futuristische kant van het merk. Het gehele uurwerk en de rotor zijn duidelijk zichtbaar vanaf de voorzijde van het horloge in een eigentijdse compositie op de deels opengelaten wijzerplaat.

Maurice-Lacroix-Masterpiece-Gravity-bruine-bandDe Masterpiece Gravity is verkrijgbaar in een klassiek model, met een roestvrijstalen kast en bruine band, en een eigentijds model van met een antracietkleurige Powerlite PVD finish en een zwarte band. De kastdiameter is in beide gevallen 43 mm. Het saffierglas is koepelvormig waardoor de rotor en het regelwerk nog eens ‘vergroot’ wordt en er een driedimensionaal effect optreedt. Er zijn twee keuzen in wijzerplaatbewerking: een Clou de Paris patroon of een Grand Colimaçon patroon, en, afhankelijk van het model, is dit behandeld met rhodium of zwart goud. De tijd – uren en minuten – zijn als een klassieke regulateuropstelling te zien in de rechterbovenkant van het design, een kleine secondewijzerplaat is rechts van het midden aan de onderzijde gepositioneerd. Het uurwerk waar het allemaal om draait is het ML230 automatisch kaliber, dat tikt met 18.000 v/ph en een gangreserve heeft van 50 uur.
Maurice-lacroix-uurwerk-ml230

Prijs: € 9.900

Kijk voor meer informatie op www.mauricelacroix.com