Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green

En ook de Arktis Blue zijn nieuw voor 2020

Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green

De Spido-familie van Linde Werdelin bestaat uit avonturiers. Het horloge is geïnspireerd door ontdekkingsreizigers die de Mount Everest beklimmen. De horloges moeten dus licht van gewicht zijn én uiterst betrouwbaar. De Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green en Arktis Blue zijn nieuw.

Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green

Een Spidolite Titanium Summit Green voor de landmacht links en de rechter Arktis Blue is dan voor de marine

Vorig jaar bestond de sportieve Spido-familie 10 jaar. En dat werd gevierd met de release van de SpidoSpeed Arktis, een chronograaf met een ijzig blauwe wijzerplaat. De SpidoLite heeft geen chronograaf aan boord. Maar is wel lichter van gewicht dan de SpidoSpeed. En daardoor dus veel beter geschikt om een hoge berg mee te beklimmen, toch? En daarom worden aan het begin van 2002 de Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green en en Arktis Blue voorgesteld. Voor wie een klimexpeditie aan het organiseren is voor later in het jaar. Maar ook voor de liefhebber van luxe sporthorloges in het algemeen.

Een geskeletteerde titanium kast in 19 delen

Maar dat een SpidoLite zich thuis voelt op een berg werd vorige maand nog bewezen door ontdekkingsreiziger Leo Houlding. Hij nam een titanium SpidoLite mee naar de top van Mount Roraima. Dat is ’s wereld hoogste tafelberg met een hoogte van 2.810 meter. En deze berg ligt in het hoogland van het Zuid-Amerikaanse Gyana. Al eerder klom Houlding in 2007 met om zijn pols de originele Biformeter Elemental, in 2007 de Mount Everest. De SpidoLite met zijn extreem geskeletteerde kast van licht materiaal kan er allemaal tegen. De productie van de gesatineerde titanium kast van de SpidoLite is een langdurig en extreem intensief karwei. Het vereist veel individuele aandacht om een kast die bestaat uit 19 componenten te maken die zowel licht als robuust is.

Net als een spinnenweb

In de zeer technische kast van de Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green en Arktis Blue tikt een automatisch LW04-uurwerk. En dat uurwerk met 44 uur gangreserve is door Concepto ontwikkeld en gemodificeerd. Denk aan keramische lagers en een verbeterd balanswiel. Door deze aanpassingen is het uurwerk schokbestendiger. En dus geschikt voor extreme activiteiten. De Linde Werdelin-rotor is uitgevoerd in zwart net als de DLC kroon. Fraai is ook de platine van het uurwerk. Deze is namelijk uitgevoerd in een ragfijn patroon dat doet denken aan een spinnenweb.

Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green

Vier schroeven voor een makkelijke bandwissel

De gelimiteerde Linde Werdelin Spidolite Titanium Summit Green en Arktis Blue

De blauwe wijzerplaat van de Arktis is te zien door 2,2 mm dik saffierglas. Deze wordt gecombineerd met een blauwe band van rubber of textiel. En de groene wijzerplaat van Summit wordt vergezeld door een zwarte band van rubber of textiel. Het verwisselbare bandsysteem van Linde Werdelin maakt gebruik van vier schroeven. En daardoor is het een soort van semi-snel systeem. Eenvoudig genoeg in ieder geval om thuis (voorzichtig) te doen. En dan hebben we het over een totaal van 150 personen. 75 voor de groene en 75 voor de blauwe SpidoLite.

Voor meer informatie: www.lindewerdelin.com