Lange 1 van A. Lange & Söhne uitgebreid met model in witgoud

Al snel na de lancering van de Lange collectie in 1994 werd de lijn hét icoon van A. Lange & Söhne. De basis van de lijn ligt verder terug, in de beginjaren van het horlogehuis. Waarmee is bewezen dat sommige ontwerpen zo tot de verbeelding spreken dat ze met gemak 175 jaar of langer meegaan. Na de succesvolle introductie van de nieuwe versie Lange 1 in januari 2015 is de collectie nu aangevuld met een Lange 1 van witgoud.

ALS_191_039_Five-Minutes_Clock_2016_03_a4

A.Lange & Söhne liet zich voor het allereerste Lange model inspireren door de klok van het Semper Opera House, een klok die hoort bij de geschiedenis van het bedrijf. Ferdinand A Lange kreeg als jonge horlogemaker de opdracht een klok te maken voor het Semper Opera House in Dresden. De klok die hij ontwierp gaf de uren aan, en had een 5 minuten interval. Ten tijde van de opening van het operahuis in 1841 was dit een noviteit. In de Lange 1 zien we de sfeer van weleer terug. Kenmerkend zijn het asymmetrische ontwerp met de grote Romeinse cijfers op links en de vijf minuten interval op rechts.

A. Lange & Söhne _Lange 1_191_039_

Back case A. Lange & Söhne _Lange 1_191_039_In 2015, met het debuut van het nieuwe kaliber L121.1 werd het volgende hoofdstuk van de Lange collectie ingevuld. Het handopwinduurwerk heeft een gangreserve van 72 uur. Bij de jongste modellen is de opvallende datumaanduiding op 1 uur een eye-catcher. Naast de al eerder uitgebrachte roségouden, geelgouden en platina Lange 1 is er nu dus ook keus uit een model met een 18 karaat witgouden kast met zilveren wijzerplaat (191.039). De pusher op 10 uur maakt het mogelijk om snel de datum in te stellen. De wijzers en indexen van dit model zijn voorzien van lichtgevend materiaal en het horloge wordt geleverd met zwarte kroko band.

Prijs: € 31.700
Meer informatie: Alange-soehne.com