Italiaans Diesel stapt in Zwitserse horloge wereld

Diesel, dat is toch dat Italiaanse modemerk? Nee, het is dat merk dat parfummetjes maakt voor een jonge doelgroep. Allemaal waar, maar deze zomer introduceert Diesel ook het eerste Zwitserse horloge in de collectie. Hiermee combineert het merk zijn Italiaase designroots met het vakmanschap van de Zwitserser horloge-industrie.

Diesel-quartz-Ronda-limited-chronograafDZS0001_mainHet horloge komt in een gelimiteerde oplage van 555 stuks, precies zoals de gewoonte is in de Zwitserse horlogebranche (en niet in de fashionbranche). Het merk koos voor een uurwerk van het Zwitserse Ronda en stak dat in een gelikte, stoere vormgeving. Het ETA 2836-2 uurwerk is in de basis het ETA 2824 kaliber met toevoeging van een dag-datum functionaliteit. Het wisselen van de dag is snel, bijna instantaneous. Door het datumrad is het uurwerk iets hoger dan het origineel. Het uurwerk tikt ook met een hoger tikgetal dan de ETA 2842, 28.000 vph tegenover 21.600 vph.

De bandaanzetten zijn uit aparte delen samengesteld, het horloge heeft een multigefacetteerde bezel, een agressief ogend stel pushers en dus het Swiss Made Ronda quartz chronograaf uurwerk. Over-the-top, maar tot op de laatst vierkante millimeter echt Diesel.

Diesel-quartz-Ronda-limited-chronograafDZS0001_casebackHet grapje zit overigens achterop. Met een knipoog naar de traditionele uurwerkindustrie, en dan vooral naar het segment automatisch mechanische horloges, laat de kast de quartz batterij zien, als of het de rotor van het uurwerk was. Wij weten niet of dat ooit eerder is vertoond. The gimmick past perfect in de designhistorie van het merk, want in de reguliere horlogecollectie zijn dergelijke gekkigheidjes ook al kenmerkend. Het horloge heeft een ruige leren band.

De horloges zijn te koop in de Diesel Boutique op de Heiligeweg in Amsterdam voor  € 999.

Kijk voor meer informatie op www.diesel.com