Hygge 2203 herenhorloges: strak design, stijlvolle details

Hygge is een merk stijlvolle horloges waarbij minimalistisch Deens design wordt gecombineerd met kwalitatief hoogstaande Japanse horlogetechniek. Binnen de Deense cultuur is het woord ‘Hygge’ een uitdrukking voor een levensstijl waarin gezelligheid, warmte en vriendelijkheid worden gekoesterd. Sinds 2009 werken het bedrijf P.O.S. en getalenteerde designers samen aan het Hygge horlogeproject. Binnen het project wordt het Hygge-gevoel omarmd als een fundamenteel deel van het design, maar ook als uitgangspunt voor de levensstijl van de toekomstige horloge-eigenaar.

HYGGE 2203 - lifestyle (18)

Beïnvloed door modern Scandinavisch design en met respect voor het beste Japanse vakmanschap, is Hygge een symbool van beide culturen.

HYGGE 2203 - lifestyle (26)

De Hygge 2203 serie is de 3-wijzer versie van de 2204 chronograaf serie, ontworpen door Major Tse. Na het afstuderen aan de Hong Kong Polytechnic University in 1984, heeft de Britse productontwerper onder andere horloges ontworpen voor wereldmerken met als uitgangspunt het achterwege laten van overbodige opsmuk zodat het voorwerp rust uitstraalt. De 100 meter waterdichte quartzhorloges uit de 2203 serie hebben als blikvanger een geperforeerde wijzerplaat in zwart of wit op de linkerhelft van het horloge. In het horloge zijn heel subtiel afstekende kleuren verwerkt op de slanke wijzers en de indexen.

HYGGE 2203 - 5 modellen (4)

De Hygge 2203 serie bestaat uit 5 herenmodellen. De strakke uitstraling van de horlogeband van gevlochten staal (mesh) of leer – fraai gedecoreerd in overeenstemming met de wijzerplaat – in combinatie met de grote stalen horlogekast van 44 mm met afgevlakt bezel, vergroten de mannelijke elegantie van het horloge. De horloges hebben een datumvenster op 6 uur en zijn waterdicht tot 100 meter.

Prijs: € 215 tot € 240
Meer informatie over Hygge: Hyggehorloges.nl. Hygge is o.a. verkrijgbaar via Horloge.nl