Hirsch horlogebanden winnen Red Dot Award

Hirsch horlogebanden Red Dot Award

Hirsch, producent van horlogebanden, heeft dit jaar de Red Dot Design Award gewonnen met de Hirsch Performance collectie. De combinatie van caoutchouc rubber en leer, maar vooral ook de hoge kwaliteit design maakte dat de jury Hirsch de prestigieuze prijs heeft toegekend.

Hirsch horlogeband Red Dot Design Award

De Red Dot Award is een van de grootste en meest erkende internationale competitie op het gebied van productdesign. Dit jaar waren er maar liefst 4.900 inzendingen van 1.994 bedrijven uit 56 landen. De jury bestaat onder andere uit FedEx productdesigner Hideshi Hamaguchi en Rudiger Bucher, hoofdredacteur van het Duitse horlogeblad Chronos. Onder de winnaars van 2014 waren onder andere Apple, BMW en Sony.

Hirsch viert dit jaar verschillende belangrijke momenten in de geschiedenis van het merk. Zo maakt het Oostenrijkse bedrijf al 250 jaar leren banden, 70 jaar armbanden en staat Robert Hirsch inmiddels al weer tien jaar aan het hoofd van deze onderneming. De Red Dot Award is dan ook een mooie kroon op al dit werk.

De Performance collectie is in 2014 gelanceerd. De banden zijn waterbestendig tot driehonderd meter, sauna-proof en geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Elke versie draagt de naam van een bekende sporter zoals Andy, Ayrton en Tiger. In totaal zijn er zeven versies in verschillende kleurcombinaties, allemaal even flexibel en tegelijkertijd robuust. Prijs: vanaf € 69,-

Kijk voor meer informatie op: www.hirsch.nl