FRANC VILA COBRA HORLOGE HEEFT ONZICHTBARE OPHANGING

De horlogekasten van Franc Vila, zijn een verhaal apart. De Cobra-collectie is hiervan een goed voorbeeld, met zijn horizontale, ovale kast met de gebolde vorm. In de nieuwe Cobra FV 18E Manual Suspended Skeleton heeft Franc Vila titanium, staal en gekleurd texalium gecombineerd tot een opvallende kast rondom een geskeletteerd uurwerk.

Frank-Vila-FV-EVOS-18-TiDHES-red-1280Om het uurwerk beter te kunnen bekijken is de wijzerplaat vervangen door glas, waardoor het horloge volledig transparant is. Het met de hand gemaakte en afgewerkte uurwerk is als het waren ‘opgehangen’ in het luchtledige, aan een veerconstructie die verder onzichtbaar is. Het uurwerk (FV 18E) moet met de hand worden opgewonden en is in eigen huis gemaakt. De veerton zit vast met een schuif om te voorkomen dat de veer te ver wordt opgewonden. 44 tot 46 uur gangreserve.

Frank-Vila-FV-EVOS-18-TiDHES-gray-1280De kast is van een titanium-staalcombinatie en texalium. Dit is een materiaal gemaakt van glasvezel met daarom heen een 99% puur aluminiumlaagje, dat heel reflecterend werkt. Het leuke is dat het in elke kleur kan worden uitgevoerd. Franc Vila koos voor de Cobra, voor blauw, rood, grijs en zwart.

Frank-Vila-FV-EVOS-18-backHet glas in het horloge is zowel op de voor- als op de achterzijde dubbel ontspiegeld. De kast, die aan een rubberen band zit, meet 57 x 45 mm en is 15,9 mm hoog, een forse jongen om de pols dus. Er worden er maar 88 van gemaakt, dus wie er een wil zal snel moeten zijn.
Prijzen: $ 34.200 ex btw voor de titanium versies en $ 37.800 voor de zwarte DLC versie.

Kijk voor meer informatie op www.francvila.com