Glashütte Original: It’s hip to be Sixties Iconic Square

Glashütte introduceert met de Iconic Square een speciale verzameling van vijf vierkante chronografen met een zeer opvallende wijzerplaten. Alles aan de horloges straalt de sixties uit. De opvallende kleuren en de verschillende bewerkingen van de wijzerplaten refereren sterk aan het  iconische design van de eerste  reeks van ´Spezimatic´ modellen geproduceerd in 1964. De vierkante horloges komen uit in sets van 25 horloges per design.

De jaren 1960, de jaren van inspirerend design in meubels, mode én horloges zijn nog altijd actueel. Onder de naam ´vintage´ is het horloge met het kussenvormige ontwerp, de koepelvormige wijzerplaten, gebogen wijzers en de Arabische index op 6 uur opnieuw uitgebracht in de Iconic Square serie. Verwijzend naar de vijf  kleuren waarin de horloges zijn uitgebracht kregen de modellen de namen: Sixties Iconic Forest, Sixties Iconic Oceaan, Sixties Iconic Graphite, Sixties Iconische Mandarijn en zestig Iconic Fire. Alle vijf hebben het automatische kaliber 39-34. Dit chronograaf uurwerk geeft 28.800 tikken per uur af en is zeer fijn afgewerkt, o.a. met streep-afwerking op de skeleton rotor en het dubbele-G logo.

Glashuette_Sixties-Iconic-Square_Forest_FSixties-Iconic-Square_GraphiteGlashuette Sixties-Iconic-Square_Graphite_F

 

De vijf nieuwe modellen zijn voorzien van wijzerplaten gemaakt in Glashütte´s eigen atelier in Pforzheim, Duitsland met behulp van originele instrumenten en authentieke methoden uit de jaren 60. Een tijdrovend en complex proces , met name door de laktechniek die bekend staat als het ´dégradé effect´ wat zorgt voor een spectaculair kleurverloop met schaduweffect. Dit effect komt extra sterk over op de zongeborstelde wijzerplaten.Sixties-Iconic-Square-Square_5-GroupSixties-Iconic-Square_Ocean_Fire

De kussenvormige stalen kast van de horloges meet 41,35 x 41,35 mm, en de modellen worden geleverd met een Louisiana alligator lederen band: bruin voor de modellen in de kleuren groen en manderijn, zwart voor de antraciet,´oceaan-blauw’ en het rode model. De horloges zijn waterbestendig tot 10 bar.

Prijs: € 9.150
Meer informatie: Glashuette-orginal.com