Exclusieve horloges: Lange & Sohne lanceert 6e ‘ 1815 Rattrapante Perpetual Calendar Handwerkskunst’

ALS_421_028_B4_A6Sinds 2011 is het een A. Lange & Sohne traditie om elk jaar een zeer exclusief horloge te vervaardigen binnen de lijn ‘Handwerkskunst’ . De achterliggende gedachte is het in stand houden van alle mogelijkheden die het traditionele vak van (Duits) horlogemaken biedt.  Het resultaat is elk jaar weer een bijzonder huzarenstukje.

 

Dit jaar presenteert A. Lange & Sohne daarmee  de 6e ‘ 1815 Rattrapante Perpetual Calendar Handwerkskunst ‘ dat letterlijk schittert dankzij een wijzerplaat met sterren.  Het is de eerste keer in alle edities dat het merk de kunst van emaile bewerken combineert met de kunst van het graveren. De wijzerplaat van witgoud kreeg een diepblauwe emaille laag waarna de sterren gegraveerd werden. De maanfase schijf is opgebouwd uit dezelfde materialen en ook de vier sub-dails zijn van witgoud, net als de 41,9 mm kast.

Ondanks dat het horloge een romantisch thema heeft oogt het aan de buitenkant sportief. Innerlijk is de 1815 Rattrapante Perpetual Calendar Handwerkkunst voorzien van een 631-delige uurwerk, kaliber L101.1. Een deel van de perfect afgewerkte onderdelen, geblauwde schroeven en gravures is te zien dankzij een saffieren kastdeksel.  Totaal in overeenstemming met de uitdaging die in het uiterlijk van het horloge zichtbaar heeft ook het kaliber zijn complexiteiten. Het geeft de tijd in uren, minuten en diafragma seconden aan, terwijl de chronograaf ook een minuutteller, een eeuwig durende kalenderdag, een maanfase- en een 42 uur gangreserve biedt. De split-second-chronograaf functie is mogelijk dankzij twee kolomwielen, een voor de chronograaf en een voor de Rattrapante. De maanfase wordt zo nauwkeurig weergegeven dat deze slechts één keer per 122,6 jaar een correctie nodig heeft.

Het exclusieve horloge kent een genummerde oplage van 20 stuks en wordt geleverd op een blauw-grijze alligator band.

Prijs: € 289.000

Meer informatie: Alange-soehne.com