Eerste lady master: Omega Constellation Master Chronometer small seconds

Omega introduceerde in 1952 de familienaam Constellation. De lijn staat vanaf het eerste model voor luxe, elegante en verfijnde horloges.  De stamvader van de Constellation lijn is de in 1948 gelanceerde limited edition ‘Century’, ter ere van de 100st verjaardag van Omega. De lijn zou zich al snel ontwikkelen tot een diversiteit aan horloges in staal, goud – en later- in platina. In de Verenigde Staten was deze collectie in eerste instantie bekend als de Globemaster. Inmiddels is dit een bekende naam voor een andere, wel op de Constellation geïnspireerde, Omega lijn.Omega Constellation Master Chronometer

In 1958 werd het Constellation lijn verder uitgebreid. Leuk detail: In die dagen werd de slogan “Voor de man die al een horloge heeft” gebruikt, als verwijzing dat een Constellation zo veel meer was. En voor de man. Niet voor lang, want in 1967 wordt de eerste dames Constellation gelanceerd. In de jaren 1970, het domein van de quartz-technologie voor het polshorloge,  ontwikkelde Omega een van de meest nauwkeurige quartz horloges en deed dit binnen de  Constellation lijn. The next step binnen de lijn kwam in 1982 met de introductie van de Constellation “Manhattan”. Dit horloge introduceerde de vier inmiddels bekende ‘klauwen’ die oorspronkelijk het saffierglas op zijn plaats hielden.  Dit kenmerk is uitgegroeid tot een vaste signatuur binnen de  Constellation lijn en is afgeleide gedaantes nog steeds te vinden op de huidige Constellation horloges.

MOmega Constellation Master Chronometer De on-going story van de Constellation leidt in 2016 naar een herinterpretatie van het iconische model met een dameshorloge met een vernieuwde vormgeving in de kleine secondenfunctie en – en dit maakt het horloge zo bijzonder-,  de  Master Chronometer status. De primeur voor deze status is in handen van familielid Globemaster, maar de Constellation is het eerste dameshorloge dat voldoet aan de norm. Als Master Chronometer heeft dit model de acht strenge tests van het Zwitsers Federaal Metrologisch Instituut (METAS) met goed gevolg doorstaan. Dat betekent dat de drager zich volledig kan verlaten op de nauwkeurigheid en prestaties van het uurwerk.

In het ontwerp is veel overeind gebleven van de meest recente Constellation-modellen. De combinatie van edelstaal en 18 karaat roodgoud zorgt voor een warme uitstraling, terwijl de verfijnde, wit parelmoeren wijzerplaat het eenvoudige, elegante effect versterkt. Andere in het oog springende kenmerken zijn de met diamanten bezette lunette en de achterkant van de kast, waar dankzij het saffierglas de nieuwe Master Chronometer kaliber 8704 is te bewonderen.Omega Constellation Master Chronometer

Deze Constellation is bovendien voorzien van een kleine secondenfunctie ter hoogte van de 9. Met vier diamanten markeringen geeft deze subtiele functie de collectie iets extra’s. Om het nieuwe model in balans te houden, is het datumvenster ter hoogte van de 6 geplaatst. In totaal heeft het horloge 32 diamanten van 0,50 ct en 14  van 0,05 ct.

Leverbaar vanaf oktober 2016.
Prijs:€ 10.400
Meer info: Omegawatches.com