Limited Edition: Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT

Vanaf november wordt de Grand Seiko serie uitgebreid met een drietal specials met sterke familietrekken richting de classic Grand Seiko 44 GS. Sinds de realease van de eerste Grand Seiko in de jaren zestig, de jaren waarin Japanse precisie horloges wereldwijd een enorme rol gingen spelen, is de Grand Seiko lijn het paradepaardje van het merk en de 1967 Grand Seiko 44 GS is dan ook nog altijd een geliefde Seiko klassieker. De jongste Grand Seiko’s komen in de vorm van Limited Edition horloges met het Hi-Beat 36000 GMT kaliber onder een donkere of zilverkleurige wijzerplaat en zijn leverbaar met lederen of stalen band.

Ref. SBGJ021

Ref. SBGJ021

De 40 mm kast plus een aantal andere belangrijke elementen zijn overgenomen van de SBGJ005, het ontwerp waarmee Seiko de “Petite Aiguille” award van de Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2014 won. De 2016 creatie heeft echter een wijzerplaat die een eigentijdse herinterpretatie vormt op de 1967 44GS. Het stalen bezel is glad gepolijst en het horloge heeft een dual-time functie.

Ref. SBGJ017

Ref. SBGJ017

Door het saffieren kastdeksel is het speciaal ontworpen oscillerende gewicht van titanium zichtbaar. Het titanium is behandeld met een anodeoxydatie * proces wat zorgt voor een levendige gradatie van de kleurenblauwe, paarse, oranje en geel. Seiko heeft hiervoor gekozen om het horloge de kleuren van de dageraad mee te geven, zoals deze valt op de Mt Iwate, de berg die zichtbaar is vanuit de Shizuku-ishi Horloge Studio, waar alle mechanische Grand Seiko horloges gemaakt worden. De kleuren op het oscillerende gewicht zijn volledig gegenereerd door deze oxidatie behandeling, en niet door een coating in schildertechniek. Het titanium levert ook een vooruitgang in prestaties. De kracht en hardheid zijn zeer schokbestendig en daardoor nauwelijks onderhevig aan vervorming. De hoge bestendigheid tegen corrosie garandeert ook een hoge duurzaamheid.Limited Edition: Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT

De limited edition Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT worden aangedreven door mechanisch kaliber 9S86 dat 36.000 tikken per uur afgeeft en een gangreserve van 55 uur genereert. De horloges zijn waterdicht tot 100 meter en worden geleverd met kroko band (ref. SBGJ017/ SBGJ019) of stalen band (ref. SBGJ021)

De horloges worden uitgebracht in een oplage van 500 stuks per ontwerp.
Prijs: € 7.200 met lederen band. € 7.300 met stalen band.
Meer informatie: Grand-Seiko.com