Fossil Group goes smart met tweede generatie Fossil Q collectie

In november 2015 lanceerde Fossil onder het label Fossil Q al haar eigen wearables lijn: een modieuze draagbare technologie lijn. Gelijktijdig nam het Amerikaanse bedrijf ook Misfit Inc. over, een innovator op het gebied van wearable technologie en stijlvolle trackers. Deze overname biedt Fossil Group de mogelijkheid om een breed scala aan traditionele uurwerken en modieuze wearables aan te bieden. Tijdens de internationale consumentenelektronica beurs IFA (2-7 sept) lanceerde de Fossil Group de tweede generatie van de Fossil Q én de display watches van de wearable lijn van Michael Kors: Michael Kors Access. Eind oktober worden de wearables van de overige fashion merken gelanceerd: SKAGEN Connected, Emporio Armani Connected en Diesel On. Daarover later meer.

Fossil Q Marshal

Fossil Q Marshal

 

De Fossil Q collectie bestaat uit 10 display smartwatches: de Q Founder, Q Marshal en de Q Wander, in diverse designs, kleuren en materialen. Later dit jaar worden ook de Smart Hybrids gelanceerd en de Q Trackers. De nieuwe modellen Q Wander en Q Marshal zijn voorzien van touchscreen displays, roestvrijstalen of lederen banden en laten de drager veel dagelijkse activiteiten zien. De licht gebogen horlogekast van de Q Wander geeft het ontwerp een subtiele én functionele uitstraling. De verwisselbare lederen band geeft het horloge stijl en comfort mee. De Q Marshal heeft een iets robuuster uiterlijk. De vintage inspired lederen banden en de marineblauwe coating zorgen voor een stoere look.

Fossil Q smartwatches

Fossil Q Wander

Fossil Q Wander

Het aantal stappen per dag tellen of iemand uitnodigen om mee te gaan stappen…Net als de bestaande Q Founder (generatie twee), heb je door middel van het always-on display continue toegang tot belangrijke informatie zoals tijd, berichten, gesprekken en waarschuwingen. Ook kan je makkelijk reageren op berichten door het scherm aan te tikken of met behulp van spraakopdrachten. De horloges hebben een kast van 45 mm en zijn te personaliseren met aanpasbare wijzerplaten designs, waaronder exclusieve Fossil wijzerplaten en verwisselbare bandjes. De horloges zijn compatible met Android™ smartphones en iPhones 5+ en zijn gemakkelijk op te laden middels een nieuwe, slanke en draadloze oplader.

Prijs: vanaf € 279
Meer informatie: Fossil.com