Edox Chronoffshore-1 Collectie tart speed limit

Edox heeft een historie met technisch uitstekend horloges die speciaal zijn ontworpen voor de watersport. In eerste instantie geïnspireerd op de wereld van de luxe boten van waaruit de stap werd gemaakt naar de adrenaline aanwakkerende wereld van de speed racing. Het is niet verwonderlijk dat de Edox Chronoffshore-1 horloges al jaren een match hebben met de extreme watersport. Ze zijn robuust, hebben een hoge mate van waterbestendigheid, zijn schokbestendig en hebben een uurwerk waarbij het draait om een hoge precisie.

Met 200 km per uur over het water vergt een speciaal type sporter en een speciaal type horloge. Dat is de reden waarom Noorse powerboat racer Pal Virik Nilsen en Zwitserse horlogemaker Edox een perfecte match zijn. Met 20 jaar ervaring in een van de meest zware watersporten weet Pal Virik Nilsen als geen ander dat succes kan afhangen van een split-second. De coureur draagt een Chronoffshore-1 Big Date in zijn Gold Coast tijdens de Xcat Offshore serie en de Formule 2 U.I.M World Series.Pal Virik Nilsen

In de slopende en uitdagende Offshore powerboat racing, een sport die totale focus en stalen zenuwen vereist deelt Pal Virik Nilsen, die een persoonlijke passie heeft voor horloges, drie belangrijke elementen met Edox: Leider zijn in het eigen vakgebied, kiezen voor een duidelijke strategie en gaan voor betrouwbaarheid.

Aan de 2016 Edox Chronoffshore-1 Collectie zijn dit jaar maar liefst 15 nieuwe horloges toegevoegd. De chronograaf modellen hebben een kast van 45 mm. Daarnaast zijn er 43 mm drie-wijzer modellen en damesmodellen met een kast van 38 mm. Alle sporthorloges uit de serie hebben een stoere roestvrijstalen kast met krasbestendig bezel. Een divers gebruik in kleuren, materialen en afwerking zorgen voor voldoende variatie. Afhankelijk van het model, hebben de Chronoffshore-1 horloges een waterbestendigheid van 500 of 300 meter.

Edox Chronoffshore-1 Collectie liggendn de ‘Pal Virik Nilsen spotlights’ staat de Chronoffshore-1 automatic chronograaf. Dit robuuste model met roze PVD gecoate 45 mm kast met zwart keramisch bezel wordt aangedreven door Edox 011 kaliber. Het uurwerk heeft een frequentie van 28.800 tikken per uur en genereert 46 uur gangreserve. Het horloge heeft een zwart keramische duik-bezel en 3 mm dik saffier kristalglas. De chronograaf functies zijn af te lezen van een zwarte wijzerplaat. Deze is naast de Romeinse indexen voorzien van de karakteristieke Arabische – of moeten we zeggen de Edox Chronoffshore 1,  en een schuin geplaatst datumvenster op 4 uur. Het kastdeksel is voorzien van de afbeelding van een racemotor propeller. Als band kan gekozen worden voor een exemplaar in rubber of staal.

Prijs: € 1695
Meer informatie: Edox.ch