Bruin met gouden tone-on-tone A. Lange & Söhne Saxonia Automatic

Aan de A.Lange & Söhne Saxonia Automatic collectie zijn twee exemplaren toegevoegd. De automatische horloges hebben een erg mooie, opvallende bruine kleurstelling. Het zijn de eerste modellen binnen de serie waarbij het elegante en upcomming ‘terra-brown’ voor de wijzerplaat wordt gebruikt in combinatie met met rosé- of witgoud voor de kast, kroon, lugs, wijzers en indexen.

A.Lange & Söhne, sinds 1845 gevestigd in Dresden, opende op 30 juni een stijlvolle boutique in Tokio en markeerde het moment met de twee nieuwkomers. De tijdloze aardetint van de horloges met 38,5 mm kast is een mooie, tijdloze aanwinst op één van de meest bekende Lange & Söhne collecties. Nadat A. Lange & Söhne in 1990 opnieuw gelanceerd werd, was de Saxonia een van de vier eerste modellen die het bedrijf naar buiten bracht. Sindsdien is de Saxonia uitgegroeid tot een ruime familie sterke modellen, waaronder – naast de Automatic – de Saxonia Thin, Moonphase, Dueltime Perpetual, Double Split en Saxonia Tourbilllion.A. Lange & Söhne Saxonia Automatic

Zoals gebruikelijk bij de Saxonia Automatic modellen zijn ook bij de twee bruine exemplaren de elegante wijzerplaten – met de kleine seconden op 6 uur – voorzien van dubbele streepindex op 3, 6, 9 en 12 uur. De indexen zijn voor deze speciale versie uitgevoerd in 18 karaat wit of roségoud. Samen met de gouden slanke wijzers vormen de kleuren van het gebruikte edelmetaal een prachtig geheel met de donkere wijzerplaat.

A.-Lange-and-Sohne-Saxonia-Automatic-Terra-Brown-dials-8

De Saxonia Automatic’s worden aangedreven door het De Lange L086.1 zelfopwindende kaliber. Dit kaliber is slechts 3,7 millimeter hoog en genereert een maximale gangreserve van 72 uur. Ook typerend voor dit kaliber zijn de hand-gegraveerde en gepolijste componenten. De hand gestikte alligator lederen band in roodbruin of donkerbruin zorgt eveneens voor een elegante en persoonlijke touch. Ze maken elke Saxonia Automatisch tot een ‘one-of-a-kind’ kunstwerkje.

Prijs: € 22.800
Meer informatie: Alange-soehne.com