Eberhard & Co. gezicht Miki Biasion racet met limited Tazio Nuvolari 336 chronograaf

De in Bassano del Grappa geboren Biasion won tussen 1986 en 1993 in totaal zeventien WK-rally’s. In 1988 en 1989 schreef hij de wereldtitel van de Lancia Delta Integrale op zijn naam. In 1995 stapte hij over van de rally naar het circuit, maar reed daarna een aantal jaren later succesvol mee in de Dakar-rally’s. Tegenwoordig is Biasion actief bij historische rallyevenementen of demonstraties, voornamelijk met Lancia-modellen.
Eberhard & Co. - Miki Biasion“Biasion is met zijn positie tussen de moderne autosport van het heden en de rally’s uit het verleden een perfecte Eberhard & Co. ambassadeur”, aldus Mario Peserico, Eberhard & Co. General Manager. “Biasion is een van die bijzondere mensen die, nog afgezien van zijn onvergetelijke prestaties, opvalt vanwege zijn klasse, stijl en menselijkheid.” Op zijn beurt vertel Biasion dat bepaalde auto’s, maar ook bepaalde horloges, veel meer zijn dan objecten. Bij bijzondere stukken draait het om emotie en de weerspiegeling van karakter; om de technologie en de tijdloosheid van het moment. Precies dat is de reden waarom de tweevoudig wereldkampioen als ambassadeur het Eberhard & Co. Tazio Nuvolari 336 horloge draagt.De dual time chronograaf kent een gelimiteerde oplage van 336 stuks.TAZIO NUVOLARI 336 RGBNog even hoe de chronograaf aan haar naam komt: Op 15 June 1935 is coureur Tazio Nuvolari vastbesloten om het wereld snelheidsrecord te verslaan in een Alfa Romeo 16C Twinengine, een race-auto ontworpen door Enzo Ferrari, de toenmalige directeur van Alfa Romeo’s Racing Division. Dankzij een sterke wind zijn de weersomstandigheden zeer ongunstig wat leidt tot een bijna-crash. Ondanks zijn meer dan 300 km per uur weet Tazio de controle te behouden. Met een nieuw record van een kilometer in 11 seconden en een mijl in 17 seconden, en een maximale snelheid van 336 km per uur is Tazio Nuvolari op dat moment de snelste man ter wereld.TAZIO NUVOLARI 336 Push-button RGB
Tijdens Baselworld 2015 presenteert Eberhard &Co het eerste uurwerk binnen de Tazio Nuvolari collectie – die gewijd is aan de all time legende van de autosport en de historische band van Eberhard & Co. met de wereld van klassieke auto’s – met een weergave van twee verschillende tijdzones. Het relatief eenvoudige design van de wijzerplaat en daarmee de snelle leesbaarheid maken de Tazio Nuvolari 336 tot een klassiek voorbeeld van de dual time technologie. De tweede tijdzone wordt weergegeven op 12 uur. Op 6 uur wordt de gangreserve weergegeven en op 3 uur is de datum af te lezen.TAZIO NUVOLARI 336 Case back RGB
De 2016 versie van de Tazio Nuvolari 336 chronograaf is uitgebracht in een gelimiteerde uitgave van, 336 stuks. De special, met stalen kast van 45 mm heeft verschillende rode details wat hem een opvallend uiterlijk geeft, zoals de in rood afgedrukte handtekening van Miki Biasion en het logo van Tazio Nuvolari.
Het horloge (ref. 41033.01) heeft een robuust keramische bezel met gezandstraalde afwerking. De dual time functie wordt bediend met een zeer fraai verwerkte pusher op 10 uur. De Tazio Nuvolari 336 is waterbestendig tot 100 meter en wordt geleverd met een zwarte alligator band met rode stiksels. De gesp heeft de gravure ‘E & Co.’ Kloppend hart is kaliber 2824-2 11 ½. De wijzerplaat heeft opvallende Arabische indexen die voorzien zijn van lichtgevend materiaal De centrale secondewijzer is uitgevoerd in rood, wat een mooie eenheid geeft in deze gedetailleerde special edition.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie : Eberhard-co-watches.ch