2016 Bulgari Diva’s dream meer ingetogen, niet minder vrouwelijk

Meer ingetogen, maar nog altijd een droom van luxe en verfijnde creativiteit; de Bulgari Diva’s Dream collectie 2016 roept Dolce Vita gevoelens op uit de periode van grootse Italiaanse filmsterren.

De diva’s van gisteren maken plaats voor die van morgen, en daar hoort ook een wat aangepaste manier van luxe en glamour bij. Wat blijft is de overtuiging van Bulgari dat niets te mooi (of te ingewikkeld) is voor de vrouw die zich weet te omhullen met luxe en elegantie.

Verfijnd, ambitieus, kostbaar en gedurfd: De 2016 Bulgari Diva’s Dream horloges blijven als vanouds een eerbetoon aan vrouwelijkheid. Het vrouwelijke perspectief op het luxe horloges wordt door Bulgari weergegeven in ronde vormen, sierlijke banden, rijkelijk versierde wijzerplaten en bezels, en met verfijnde uurwerken onder het sprankelende oppervlak. De creaties met (gekleurde) edelstenen en subtiele verfijningen zijn niet anders te omschrijven dan zeer luxe en uiterst romantisch. De 2016 collectie blijft uiteraard trouw aan dit concept, maar geeft ook een nieuwe draai aan het romantische vrouwelijke horloge van deze tijd.

Bulgari Diva's Dream 102545_De bezels van de nieuwe Diva’s Dream-modellen zijn versiert met briljant geslepen diamanten, maar dankzij de meer ingetogen kleurstellingen in de ontwerpen is de uitstraling van de collectie minder uitbundig dan voorgaande collecties. De karakteristieke waaiervormige lugs van ‘de dromen’ zijn uiteraard gebleven en bezet met 79 briljant geslepen diamanten van in totaal meer dan twee karaat.

In de loop van de zomer zullen we meer Diva’s voorbij laten komen, maar eerst een persoonlijke favoriet; Diva’s Dream Heart of ruby. In dit jumping hour horloge worden in het venster op 6 uur de uren weergegeven. De gouden wijzer geeft de minuten aan. De één-wijzerige Diva heeft een 37 mm behuizing van 18 karaat roségoud (ref. 102545). Het bezel heeft 72 briljant geslepen diamanten (2,07 ct). De 18 karaat roségouden kroon heeft en synthetische robijn. Extra fraai is het raffinement van de wijzerplaat van ruby stone met de briljant geslepen diamanten (0.08 ct) als indexen. Bulgari Diva's Dream 102544

Het zusje van deze Diva is model Divas’ Dream Lapis lazuli (102544) Dit luxe, witgouden dameshorloge heeft een wijzerplaat van Lapis lazuli. Dit blauwe gesteente is herkenbaar aan de gouden pyrietspikkels. Lapis Lazuli is ook wel bekend als vriendschapssteen waarvan het blauw wordt geassocieerd met wijsheid. De horloges worden aangedreven door het automatisch uurwerk, kaliber BVL 262 en zijn waterbestendig tot 50 meter. Een satijnen band met gouden gesp maakt de luxueuze droom compleet. Bulgari Diva's Dream 102545

Het jumping hour mechanisme is een zeer elegante manier van ‘naar tijd kijken’. Het systeem werkt via een complex mechanisme van honderden componenten. Het vervaardigen van een jumping hour systeem is tijdrovend en vraagt om een uitstekende beheersing van het ambt. Het zijn dan ook alleen de topmerken die jumping hour horloges in hun collectie hebben.

Prijzen op aanvraag.
Meer informatie: Bulgari.com