Driewijzer Woensdag Deel 2 met Nomos en Hamilton

Plus een exoot van Lang & Heyne uit Dresden

Nomos Tetra cover

Vorige week startten we met Driewijzer Woensdag. In de eerste editie kwamen horloges van Maurice Lacroix, Tudor, Rado en Mido voorbij. Driewijzer Woensdag Deel 2 met Nomos en Hamilton plus een exoot van Lang & Heyne, is een verrassend en hoogwaardig vervolg van een reeks die nog vele woensdagen gaat duren.

Hamilton Jazzmaster Viewmatic Skeleton Lady Auto

De opengewerkte Hamilton Jazzmaster Viewmatic Skeleton Lady Auto

De opengewerkte Hamilton Jazzmaster Viewmatic Skeleton Lady Auto

Dames eerst, ook op Driewijzer Woensdag en dus beginnen we met de Hamilton Viewmatic Lady Auto. Hamilton biedt dit klassieke ogende horloge met drie wijzers voor dames met enig horologisch besef. De slanke 34 mm behuizing van de nieuwe Viewmatic Skeleton Lady Auto is gemaakt van gepolijst staal en heeft een licht gewelfd profiel. De verfijning begint pas echt bij de uit parelmoer gesneden bloem op de opengewerkte wijzerplaat. De wijzerplaat omlijst heel ruimtelijk het opengewerkte en verfraaide kaliber H-20-S dat is gebaseerd op het automatisch kaliber ETA 2671 met datumfunctie. Behalve sierlijk is de Viewmatic Skeleton Lady Auto ook praktisch. Zo maakt het EasyClick-systeem het wisselen van banden tot kinderspel.

Voor meer informatie: www.hamiltonwatch.com

Nomos Glashütte Tetra “Petit Four”

Een kwartet gekleurde Nomos Glashütte Tetra's

Een kwartet gekleurde Nomos Glashütte Tetra’s

Manufactuur voor de massa. Maar ook kleur voor de massa. Bij Nomos in het horlogedorpje Glashuette dat ligt verscholen in een uithoek in het diepe oosten van Duitsland, maken ze horloges die verschillende doelen dienen. Rond is altijd de meest populaire horlogevorm geweest en zal dat ook altijd blijven, maar vierkant kan best interessant zijn. De Monaco van TAG Heuer  is het beste bewijs en bij Nomos hebben ze de vierkante Tetra in het assortiment. Al vele jaren behoort de Tetra tot de meest populaire modellen Nomos en vele varianten van de Tetra zijn al gelanceerd. Zo is er een versie met champagnekleurige wijzerplaat plus een grotere uitvoering die is uitgerust met het automatische Neomatik uurwerk. De variant met handopwinduurwerk belicht dit jaar een patisserie-thema met vier varianten genaamd “Petit Four”. Calibre Alpha, dat is versierd in typerende Glashütte stijl, is te bewonderen door het saffierglasaan de achterzijde van de 6,5 mm dunne, stalen kast. De Nomos Tetra “Petit Four” serie bestaat uit de varianten Matcha, Azure, Pearl en Grenadine. Voor dames en mannen die houden van zoetigheid.

Voor meer informatie: www.nomos-glashuette.com

Lang & Heyne Anton

Lang & Heyne Anton met vliegende tourbillon

Lang & Heyne Anton met vliegende tourbillon

Modell Anton is de eerste tourbillon van Lang & Heyne. Deze exclusieve en minuscule horlogeproducent uit Dresden hoort thuis in de Saksische traditie van de uurwerkmakerij. Dat doet Nomos uit Glashütte ook, maar Lang & Heyne verschilt als dag en nacht van de modernistische conculega. De Lang & Heyne Anton heeft drie wijzers waarvan de derde wijzer de vliegende tourbillon is. Het uurwerkspektakel speelt zich af in Art Deco-stijl bovenop een subtiele wijzerplaat.

Het achteraanzicht van de Lange & Heyne Anton is niets minder dan spectaculair

Het achteraanzicht van de Lange & Heyne Anton is niets minder dan spectaculair

Het geheel met de hand gebouwde Calibre IX is een visueel feest. Het uurwerksculptuur is afgewerkt volgens de hoogste normen. Let vooral op de fijn afgewerkte gouden raderen en de opvallende contrasten tussen afgewerkte oppervlakken zoals de ‘snail’ afwerking op de tandwielen. In plaats van conventionele bruggen houden enkelvoudige bruggen de tandwieltrein in positie. Het resultaat is een adembenemende en ruimtelijke uurwerkarchitectuur die elk onderdeel in de schijnwerpers zet en dat allemaal tegen de prachtige achtergrond van een matte platine. Origineel en exclusief.

Voor meer informatie: www.lang-und-heyne.de