De Oris Ocean Trilogy is compleet

maar het schoonmaken van de oceanen gaat door

De Oris Ocean Trilogy is compleet

Oris heeft een belangrijke zijn missie en dat is het schoonmaken, beschermen en herstellen van de oceanen. Dat doet Oris door verschillende innovatieve non-profitorganisaties te ondersteunen. En door 3 speciale horloges te presenteren. De Oris Ocean Trilogy is compleet.

De Oris Ocean Trilogy is compleet

Deze foto van Caroline Power schetst een treurig beeld van onze vervuilde oceanen

Zwitserland ligt weliswaar aan geen enkele oceaan en toch was Basel(world) de plek waar de eerste twee horloges in de Ocean Trilogy werden aangekondigd. De serie ging van start met de The Great Barrier Reef Limited Edition III en de Clean Ocean Limited Edition. Twee stalen duikhorloges met een zee-blauwe wijzerplaat die thuishoren in de Aquis-familie. En dat Oris niet bang is om vieze handen te maken in het opruimen van de vervuilde wereldzeeën bewijst hun betrokkenheid bij World Ocean Day. Het is een dag waarin de mensen van Oris wereldwijd de handen uit de mouwen steken en anderen activeren en motiveren om hetzelfde te doen.

De Oris Ocean Trilogy is compleet

Het duo dat tijdens Baselworld debuteerde, krijgt nu gezelschap van een derde horloge. En met de komst van die derde duiker is de Oris Ocean Trilogy compleet. Het laatste lid van de missie is de flink uit de kluiten gewassen 45,5 mm Blue Whale Limited Edition. Inderdaad, een ferm horloge dat past bij het grootste zoogdier dat we hebben op deze planeet. De stalen duikchronograaf is gelimiteerd tot 200 stuks. Maar let op, het is alleen beschikbaar als onderdeel van een set. Bovendien wordt de driedelige set geleverd in een unieke opbergdoos. Deze opvallend gekleurde box is gemaakt van gerecycleerde PET-plastic flessen. Iedere slechte plastic fles die niet in het milieu terechtkomt, is een goede plastic fles.

Van losse rommel tot een opbergdoos

De opbergdoos is (bijna) net zo interessant als de Blue Whale Limited Edition. En de Great Barrier Reef Limited Edition III en de Clean Ocean Limited Edition die het horloge flankeren niet te vergeten. Vooral de manier waarop het plastic van rommel tot opbergdoos transformeert, is interessant.

De Oris Ocean Trilogy is compleet

De volledige trilogie veilig opgeborgen in de doos van gerecycled oceaanplastic

De Oris Ocean Trilogy is compleet

Deze plastic fles wordt verwerkt in de opbergdoos van de Ocean Trilogy

Stap 1: Het proces begint met gebruikte plastic flessen. Belangrijk om te vermelden is dat alleen gerecycled plastic afval dat niet reageert met andere stoffen wordt geselecteerd.

Stap 2: De plastic flessen worden in kleine stukjes versnipperd.

De Oris Ocean Trilogy is compleet

Kleine gekleurde plastic stukjes bepalen het beeld van de opbergdoos

Stap 3: De verschillend gekleurde plastic stukken worden met de hand gerangschikt en vervolgens tot een paneel geperst. Elk paneel is hierdoor uniek.

Stap 4: Nadat de plastic panelen zijn gevormd, worden ze op maat gesneden. Nu kunnen ze dienst doen als de buitenste schaal van de opbergdoos van de Oris Ocean Trilogy.

De Oris Ocean Trilogy is compleet

De Oris Great Barrier Reef Limited Edition III in actie

 Zoals gezegd, de Oris Ocean Trilogy is compleet en voor meer info over deze duurzame drie-eenheid: www.oris.ch