De nieuwe Swatch Skin Irony-collectie

is zonder enige ironie een #FUTURECLASSIC

Swatch Skin Irony collection

Swatch heeft als redder van de traditionele Zwitserse horlogerie een streepje voor. Bij ons en bij de rechtgeaarde horlogeliefhebber. Ere wie ere toekomt. De nieuwe Swatch Skin Irony-collectie in staal is zonder enige ironie een #FUTURECLASSIC. Okay, misschien een ietsiepietsie minder iconisch dan de plastic oer-Swatch, maar toch. De Skin Irony is een dun meesterwerkje.

Skinalliage 140 euro

Skinalliage 140 euro

De karakteristieke klassieke lijnen van de nieuwe Swatch Skin Irony-collectie passen volgens de makers van het Zwitserse quartz-horloge perfect bij het leven van vandaag. Hoezo dan? Omdat de wereld om ons heen een contrastrijke omgeving is. Hard en scherp en soms ook zacht en soepel. Die gracieuze contrasten heeft Swatch gevangen in hoogwaardige materialen die elegante profielen en stralende reflecties hebben gekregen. Met een hoogte van 5,8 mm heeft Swatch de eerste stalen variant ontwikkeld van de slankste horlogelijn in de catalogus.

Skinblueiron 135 euro

Skinblueiron 135 euro

Contrasten

De nieuwe Swatch Skin Irony collectie bestaat uit acht gloednieuwe modellen. De verschillende zeer dunnen creaties zijn uitgevoerd in kasten van geborsteld en gepolijst staal. De banden zijn of van staal met vintage uitstraling, klassiek leer of zacht en comfortabel silicone; voor het al eerder aangeven contrast.

Skininglot en Skinpole

De volledig ‘gouden’ Skininglot maakt een stralend statement terwijl het ijskoude voorkomen van de de Skinbrushed uit een ingetogener vaatje tapt. De overeenkomst tussen beide tegenpolen is de zeer herkenbare golfbeweging die duidelijk te zien is in de nieuwe Swatch Skin Irony-collectie.

Skininglot 175 euro

Skininglot 175 euro

“Verleidelijk voor de zintuigen”

“Met de nieuwe Skin Irony-collectie wilden we een nieuwe stijlreferentie creëren”, aldus Carlo Giordanetti, Creative Director bij Swatch. “Het staat voor een nieuwe generatie van ingetogen en minimalistische, maar toch verfijnde ontwerptaal. Het toonbeeld van een eigentijdse stijl, verleidelijk voor de zintuigen en een prachtige manier om discreet maar onmiskenbaar smaak en persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen.” Volgens de bescheiden mening van Swatch hebben we in het geval van de nieuwe Swatch Skin Irony-collectie te maken met een #FUTURECLASSIC voor vandaag, morgen en zelfs nog daarna.

Skinpole 145 euro

Skinpole 145 euro

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe Swatch Skin Irony Collectie is verkrijgbaar in de Swatch online store, en in de Swatch Stores in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.