De Heritage BiCompax Annual telt mee

Carl F. Bucherer rakelt het verleden op

De Heritage BiCompax Annual telt mee

Kijk, je hebt retro en je hebt retro. Er zijn 1-op-1 kopieën die niet van het origineel te onderscheiden zijn en je hebt hedendaagse interpretaties die evolueren. Bij Carl F. Bucherer hebben ze een horloge gemaakt dat inspiratie put en herinterpreteert. De Heritage BiCompax Annual telt mee omdat het horloge het verleden laat voortleven en evolueren.

Het horlogehuis Carl F. Bucherer uit het Zwitserse Luzern is bezig aan een gestage groei. En dat houdt in dit geval in dat de collecties worden verdiept en verbreed. In de breedte rijkt de diversiteit van heel stoer zoals de Patravi Scubatec, tot heel klassiek in de vorm van de Adamavi. Met de Heritage-lijn begeeft Carl F. Bucherer zich op het retro-pad. Maar dat doet het wel met een heldere filosofie. Geen makkelijke kopieën, maar wel hedendaagse interpretaties van geselecteerde hoogtepunten uit het verleden. Hierdoor herleeft het verleden. En doordat een contemporaine component wordt toegevoegd, zijn de creaties ook in de toekomst interessant.

Een herinterpretatie met uitbreiding

De Heritage BiCompax Annual telt mee

De inspiratiebron uit 1956 die niet letterlijk werd vertaald

Goed voorbeeld van deze werkwijze is de nieuwe Heritage BiCompax Annual. Het horloge verwijst naar een chronograaf die rond 1956 gebouwd werd. De nieuwkomer eigent zich dezelfde elegantie toe als het origineel, maar de kast heeft nu moderne afmetingen. Het origineel van 34 mm is klein vergeleken bij de 41 mm kast van de nieuweling. Al moet gezegd worden dat 41 mm naar hedendaagse maatstaven ook bescheiden is. Ook opvallend is dat het origineel een chronograaf is en dat de nieuwe creatie is uitgebreid met een jaarkalender. Maar daarover later meer. Kijk eerst even naar het volgende filmpje waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten.

 

Koel staal en warm roségoud dat aan Luzern doet denken

De Heritage BiCompax Annual is beschikbaar in twee versies die elk beperkt zijn tot 888 stuks. De stalen variant met zilveren wijzerplaat en zwarte tellers in ‘panda’-stijl (CHF 6.900) is de meest moderne. Ook de zwarte band van soepel en sportief rubber is een moderne touch.

De Heritage BiCompax Annual telt mee

Heritage BiCompax Annual in staal en een band van zwart rubber

De gouden pracht van de stad Luzern wordt subtiel en smaakvol verwoord in de variant met een champagnekleurige wijzerplaat en roségouden lunette, poussoirs en kroon (CHF 10.500). In beide horloges tikt het  automatische kaliber CFB 1972 (een uurwerk op ETA-basis) met 42 uur gangreserve. En dat uurwerk is zichtbaar door het saffieren achterdeksel. In overeenstemming met zijn historische voorganger is behalve de iconische wijzerplaatindeling met twee subdials, ook een tachymeter schaal opgenomen. En natuurlijk de grote datumaanduiding op 12 uur. 

De Heritage BiCompax Annual telt mee

Heritage BiCompex Annual in staal en roségoud

De Heritage BiCompax Annual telt mee

Het familiebedrijf werd in 1888 opgericht in Luzern en is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd wereldwijd merk. Een merk dat gestaag bouwt aan het vergroten van de naamsbekendheid en reputatie. En aan het hoofd staat anno 2019 de derde generatie in de persoon van Jörg G. Bucherer. Behalve uurwerken van toeleveranciers gebruikt het horlogehuis ook eigen uurwerken. Mijlpaal was de introductie van het eerste in serie geproduceerde automatische uurwerk met een perifere rotor. De twee nieuwe varianten van de Heritage BiCompax Annual tonen aan dat Carl F. Bucherer vakmanschap hoog in het vaandel heeft. En dat zorgt voor een onmiskenbare stijl, een gedetailleerde verfijning. Uiteindelijk is dat wat telt in de horlogewereld. En continuïteit, maar dat zit wel goed bij het familiebedrijf.

De Heritage BiCompax Annual telt mee

Wijzerplaatdetail van de Heritage BiCompex Annual in stalen panda uitvoering

Voor meer informatie: www.carl-f-bucherer.com