Geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches

Op naar Griekenland voor de Arraw Marine Mykonos

Geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches

Voor de een is het een droom voor de ander een hel, het uitzoeken van een vakantiebestemming. Hulp komt uit onverwachte hoek want je hebt geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches. Wie deze zomer vertrekt naar het Griekse eiland Mykonos afreist, vindt uit waarom het een fijne bestemming is.

Maar misschien is het wel zo fijn van tevoren te weten waarom Mykonos hier aangeprezen wordt. Welnu, omdat RJ Watches – we blijven het moeilijk vinden niet Romain Jerome te zeggen en schrijven – voorafgaand aan de zomervakantie de Arraw Marine Mykonos uitbrengt. Volgens eigen zeggen heeft het Geneefse horlogehuis de essentie van het zomerse leven op de Griekse eilanden vastgelegd in een serie van een tiental gelimiteerde horloges. De 10 Arraw Marine Mykonos horloges werden geïnspireerd door de meest iconische symbolen van Mykonos. Enig idee wat dat zijn? Welnu, dat is het blauw van de Egeïsche Zee, de karakteristieke windmolens en de machtige rotsen die het eiland van de Cycladen vormen.

Geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches

Mykonos, wie wil daar nu niet naartoe

Zand in het horloge!

Geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches

De RJ Watches Arraw Marine Mykonos heeft een composiet luntte met daarin zand verwerkt

Elke Arraw Marine Mykonos is gemaakt in lichtgewicht titanium. En laat dat metaal nu vernoemd zijn naar de Titanen uit de Griekse mythologie. Het horloge is verfraaid met opvallende ‘bumpers’ die we ook van andere RJ-modellen kennen. Opvallend is ook de lunette. De beige kleur is gemaakt van een composiet materiaal gecombineerd met zand. Het is een hoogwaardige hars die door RJ in eigen beheer is gemaakt. De unieke met zand doordrenkte lunette is bevestigd aan de kast met een metalen rooster waarvan de vorm verwijst naar de eerder genoemde windmolens. Mykonos staat er vol mee.

Als een windmolen op Mykonos

De blauwe wijzerplaat van de Arraw Marine Mykonos is niet zomaar blauw. Nee, het oogt als de glanzende Egeïsch zee. En dat is bereikt na satineren, galvaniseren, verven en lakken. Onder deze miniatuur-zee tikt het kaliber RJ-2040. Dit automatische chronograafuurwerk heeft een 30-minuten teller op 9 uur, een 12-uurs teller met een datum-opening op 6 uur en de kleine seconden zijn op 3 uur af te lezen. Dankzij de achterzijde van saffierglas is het uurwerk en de rotor in actie te zien. En je verwacht het niet, maar de rotor is ook gemodelleerd naar de windmolens op Mykonos. Het waait er nogal, dat moeten we wel even vermelden voor er geboekt wordt.

Geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches

Wie goed kijkt ziet dat de rotor van de RJ Watches Arraw Marine Mykonos oogt als een windmolen op het eiland

Ook het wisselen van de band gebeurt zonder stress

De Arraw Marine Mykonos wordt geleverd met een blauwe alligatorleren band die handmatig is gepatineerd om extra relaxed voor de dag te komen. Een relaxte houding is nu eenmaal kenmerkend voor het leven op de Griekse eilanden. Overigens is de onderkant van de band verstevigd met een rubberen inzet voor duurzaamheid en comfort. En voor wie het horloge mee de zee in wil nemen, wordt er ook een zwarte rubberband meegeleverd. Dankzij een eenvoudig te bedienen wisselsysteem is het wisselen van de banden een eenvoudig klusje. Alweer geen stress dus.

Geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches

Geen vakantiestress deze zomer dankzij RJ Watches

Zo idyllisch is Mykonos met een RJ Watches Arraw Marine Mykonos om de pols

Goed, de bestemming is gekozen, maar nu het slechte nieuws. Van de  Arraw Marine Mykonos worden zoals gezegd slechts 10 exemplaren gebouwd. En alle 10 zijn die enkel en alleen verkrijgbaar in de Kessaris-winkels in Mykonos en Nammos Beach. Of RJ Watches vroegboekkorting geeft, was bij het schrijven van dit artikel niet bekend. Fijne vakantie en vergeet ook je RJ Pac-Man Level III niet mee te nemen voor een spelletje op het strand!

Voor meer informatie: www.rjwatches.com en www.kessaris.gr