De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date

komt in een gelimiteerde oplage van 800 stuks

De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date

De meest sportieve, modieuze en stoere collectie van het horlogehuis uit Le Sentier heet Polaris. De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date is een nieuwe, tot 800 stuks gelimiteerde editie in een fraaie blauwe gedaante. Vanille-kleurige cijfers en indexen zijn een retro touch.

Sinds Jaeger-LeCoultre in 2018 de Polaris reanimeerde, verscheen al een tot 250 stuks gelimiteerde Polaris Geographic WT. En de 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date past ook in die gelimiteerde categorie, al worden van dit model 800 stuks gebouwd. De blauwe nieuweling is geïnspireerd door de Polaris II uit 1970. En in eerste instantie valt vooral de met de met de hand gelakte, blauwe wijzerplaat op. Doordat deze verschillende structuren heeft ontstaat een levendig geheel dat uiterst luxueus aandoet. Hierdoor ontstaat ook een levendige kleur die soms oogt als diep turkoois en dan weer als krachtig koningsblauw. De blauwe rubberen met Clous de Paris-band past fraai bij de verschillende oppervlakten en kleur van de wijzerplaat.

De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date

De blauwe wijzerplaat heeft drie soorten afwerking en typische Polaris indexen en wijzers

De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date is retro en toch modern

Karakteriserend voor de Polaris-collectie zijn de langwerpige Arabische cijfers, trapeziumvormige urenindexen en rechte wijzers. E al deze elementen zijn voorzien van vanille-kleurig Super-LumiNova voor zichtbaarheid in het donker. Maar natuurlijk ook om een vintage gevoel op te roepen. Vanille is zoiets als langzaam verkleurd tritium dat vanwege de radioactieve eigenschappen niet meer gebruikt mag worden. In essentie is de Jaeger-LeCoultre Polaris Date een fundamenteel moderne creatie. Zo is alles gemaakt in een hightech manufactuur, zijn de modernste productiemiddelen en technologie gebruikt.

De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Blauwe en beige op de wijzerplaat een en een blauwe band van rubber met Clous de Paris-patroon

1000 uur controle en 38 uur gangreserve

Zo is de stalen 42 mm kast afwisselend gepolijst en gesatineerd volgens de moderne standaard. Bovendien is de kast waterdicht tot 200 meter. Opvallend zijn natuurlijk ook de kenmerkende twee kronen. Een om de tijd aan te passen, de ander voor de intern roterende duikring langs de rand van de wijzerplaat. Onder de wijzerplaat tikt het automatische manufactuurkaliber 899A / 1. De datum wordt op 3 uur weergeven en de gangreserve is 38 uur. Dat is heel wat korter dan de langdurige controle die het horloge heeft ondergaan. Op de achterzijde is “1000 HOURS CONTROL” te lezen en daarmee wordt aangegeven dat het geassembleerde horloge 1000 uur getest is voordat het de manufactuur verliet in de Vallée de Joux.

De oer-Polaris geherinterpreteerd

De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Date is de nieuwste toevoeging aan de Polaris-collectie. En ook dit model is geïnspireerd op de iconische Memovox Polaris. Dit model werd geproduceerd tussen 1965 en 1968. De Memovox staat voor avontuur en technische innovatie doordat het horloge een revolutionaire versterkte onderwateralarmfunctie voor duikers introduceerde. De nieuwe Polaris-collectie is een eerbetoon door visuele elementen van de oer-Polaris te hergebruiken. Maar de nieuwe modellen zijn volledig opnieuw ontworpen voor de moderne tijd. Kortere lugs, een slankere lunette, ergonomische kronen en saffierglas in plaats van kunststof zorgen voor hedendaags gebruiksgemak. Maar mét de vintage look and feel van de Memovox Polaris

Voor meer informatie over modellen in de Polaris-collectie: www.jaeger-lecoultre.com