Singer Reimagined Track1 London Edition

50 gecompliceerde autosportchronografen in titanium

Singer Reimagined Track1 London Edition

Je hebt autosportchronografen en áutosportchronografen. De Singer Reimagined Track1 London Edition valt in de laatste categorie omdat het merk ook verantwoordelijk is voor de adembenemende Singer Porsches. En de liefde voor details kwaliteit verbindt de auto met het horloge.

Aan de wieg van Singer Reimagined staan Rob Dickinson, oprichter en creatief directeur van Singer Vehicle Design, en de Italiaanse horloge-ontwerper Marco Borraccino. Doordat meester-horlogemaker Jean-Marc Wiederrecht de AgenGraphe bouwde – het baanbrekende chronograafuurwerk in de Track1 – hebben we hier écht iets om over te schrijven. Vooral de gecentraliseerde, unieke indicatie van de chronograaffuncties wekt bewondering op. En werkt ook nog eens zeer intuïtief. En de tijdsaanduiding rond de omtrek van de wijzerplaat doet dat eigenlijk ook. Bovendien zweeft de aanduiding op 6 uur boven twee roterende schijven waar de uren en minuten op zijn geplaatst. Juist dat detail geeft extra allure.

Singer Reimagined Track1 London Edition in titanium en blauw

Singer Reimagined Track1 London Edition

De jaren ’70 zijn zichtbaar in de Singer Track1 London Edition

Vanaf het debuut in juni 2017 heeft de Singer Reimagined Track1 indruk gemaakt. Bovendien heeft de chronograaf meerdere prijzen gewonnen. Zo won de Track1 Hong Kong de prijs van beste chronograaf tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Geneve 2018. En waar de Hong Kong Edition is uitgevoerd in lichtgewicht, zwart keramiek, is de London Edition van lichtgewicht titanium. Opvallend is de vorm van de 43 mm kast die afwisselend gesatineerd en gepolijst is. De lijnvoering doet sterk denken aan de jaren ’70. En de blauwe wijzerplaat met zonnestraalmotief en de combinatie met de oranje wijzers is ook al zo jaren ’70.

Een jaren ’70 vibe tot in het kleinste detail

Singer Reimagined Track1 London Edition

Autosport voor de pols

Voor optimale bediening en draagcomfort is de kroon gedeeltelijk verzonken op 4 uur. Bovendien bevinden de afgeronde poussoirs zich aan weerszijden van de kast. Natuurlijk is het revolutionaire, zeer gecompliceerde, automatische chronograafuurwerk zichtbaar aan de achterzijde. En het zicht op de 477 zorgvuldig met de hand afgewerkte onderdelen is adembenemend. De Singer Reimagined Track1 London Edition komt met een donkerblauwe kalfslederen band met antraciet stiksel. En de geborstelde titanium klinknagels vervolmaken de jaren ’70 look. Maar het dient gezegd, de kieskeurige klant kan elke kleur band bestellen die wenselijk is.  

Vanaf vandaag te bestellen, vanaf 5 september live te zien

Van de Singer Reimagined Track1 London Edition worden slechts 50 stuks gemaakt en die zijn vanaf vandaag te bestellen. Echter, wie het horloge in het echt wilt zien, moet wachten tot 5 september. Want pas vanaf dan is de chronograaf exclusief te zien bij Phillips Perpetual. Je vindt de winkel van het gelijknamige veilinghuis op 30 Berkeley Square in de Londense wijk Mayfair. En de prijs bedraagt 45.000 CHF zonder belastingen.

Singer Reimagined Track1 London Edition

De Singer 911 Montana kleurt uitstekend bij de Track1 London Edition

Voor meer informatie: www.singerreimagined.com