Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition

Lichtgewicht keramische chronograaf in sinister zwart

Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition Cover

De Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition is een diepzwarte, hightech versie van de Track1 chronograaf die sinds de lancering in 2017 al heel wat horlogeharten in beroering heeft gebracht. Singer remixt oude Porsches tot moderne bolides en oprichter Rob Dickenson houdt behalve van auto’s ook van horloges. De Track 1 met zijn door Jean-Marc Wiederrecht ontworpen uurwerk is het hoogstaande resultaat waarvan nu een keramische lichtgewicht variant verschijnt.

Het horlogebedrijf Singer Reimagined werd geboren uit de ontmoeting tussen Rob Dickinson, oprichter en creatief directeur van Singer Vehicle Design, en de Italiaanse horlogeontwerper Marco Borraccino. Het bedrijf is opgericht om haute horlogerie een ge-update gezicht te geven. Obsessieve aandacht voor detail en liefde voor sporthorloges van de jaren zestig en zeventig is de band tussen Dickinson en Borraccino. Meester-horlogemaker Jean-Marc is van de partij om inhoud te geven aan het visuele concept. Dat doet Wiederrecht van Agenhor met een revolutionair chronograafuurwerk, de AgenGraphe.

De uurwerkzijde van de Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition onthult de revolutionaire AgenGraphe

De uurwerkzijde van de Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition onthult de revolutionaire AgenGraphe

Bijzonder chronograafuurwerk

Wiederrechts AgenGraphe maakt een gecentraliseerde indicatie van de chronograaffuncties mogelijk. Dat zorgt voor focus en dus heldere afleesbaarheid van een gemeten tijdsbestek. De tijd wordt in opvallend reliëf weergegeven rond de rand van de wijzerplaat door de kleine wijzer op 6 uur, die zweeft boven twee roterende schijven. Klinkt simpel, is gecompliceerd. De AgenGraphe heeft een radicaal nieuwe architectuur. Zo heeft het chronograaf-gedeelte van het uurwerk een horizontale koppeling die relatief weinig ruimte inneemt, maar de AgenClutch koppeling maakt net als bij een verticale uitvoering gebruik van in elkaar grijpende, zeer fijne tandwielen om een tijdmeting te starten. Het systeem is ontworpen om zonder horten en stoten te werken; dé uitdaging voor elk chronograafuurwerk. Het totale aantal uurwerkonderdelen bedraagt 477. En die 477 onderdelen zijn zorgvuldig met de hand afgewerkt. We hebben het misschien over geremixte horlogerie, maar ook nog steeds haute horlogerie.

Frontaalaanzicht van de Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition

Frontaalaanzicht van de Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition

Ruimtevaartlegering

Na de introductie van de eerste Track1 vorig jaar en de Geneva Edition van eerder dit jaar, is er nu de derde versie van de Track1. De Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition. De zwarte kast is net als het gebruikte uurwerk, iets bijzonders. Samen met technische partner DelWest heeft Singer Reimagined keramisch-aluminium ontwikkeld dat wordt vervaardigd door elektro-plasma oxidatie. De oppervlaktelaag van de 43 mm kast is een speciale aluminiumlegering met ruimtevaartspecificatie. De superzwarte kast is uitzonderlijk goed bestand tegen krassen, slijtage en corrosie en is door de aluminium kern ook nog eens zeer licht.

Functioneel en esthetisch en ergonomisch

De functionele eigenschappen van het keramisch-aluminium zijn opvallend, de esthetiek van de legering is dat ook. Het samenspel tussen licht en schaduwen accentueert de slanke lijnen van de 43 mm kast en het gladde oppervlak voelt zeer prettig aan. De zwarte DLC-titanium kroon is op 4 uur geplaatste en de drukkers uit hetzelfde materiaal zijn aan weerszijden van de kast geplaatst op 10 en 2 uur. De ergonomie van de plaatst van de drukkers lijkt op die van een traditionele stopwatch en is dus vertrouwd en optimaal.

Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition

Het zwarte geeft de 43 mm Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition een slanke lijn

Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition vanaf september

De wijzerplaat is zeer contrasterend en de oranje elementen springen in het oog. Een tachymeter mocht natuurlijk niet ontbreken in deze autosportchronograaf. De Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition heeft een geperforeerde stoffen band met geschroefde linknagels in titanium en een vouwsluiting in de vorm van het Singer-logo. Het oranje stiksel past bij het oranje op de wijzerplaat. Van de Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition worden slechts 50 exemplaren gemaakt. Wie vandaag een exemplaar besteld kan vanaf september een pakje verwachten. Voor meer informatie: www.singerreimagined.com

Singer Reimagined Track1 Hong Kong Edition

Sublieme Singer Porsche in zwart met taartschep