Bulgari maakt eerste intelligente luxe horloge

Is er een verschil tussen een Smartwatch en een Intelligent Watch? Dat is er zeker en Bulgari laat zien wat dat is. De nieuwe Bulgari Diagono Magnesium Intelligent Watch gaat heel wat verder dan e-mail ophalen of de tijd van je hardgelopen rondje registreren. Met deze zogenaamde ‘connected watch’ en de Bulgari Vault app kun je al je belangrijke data via de WISeKey CyberSecurity technologie opslaan op militaire servers in de Zwitserse Alpen. Een soort kluis voor je persoonlijke gegevens om de pols dus. En dat is veilig, laat dat maar aan de Zwitsers over.

Bulgari-E_Magnesium-Diagono met appsDe nieuwe Bulgari gaat veel verder dan de standaard ‘connected watches’, die vaak meer weghebben van een gadget voor het meten van dag- en nachtritme. In de nabije toekomst kunnen eigenaren van de Bulgari Diagono Magnesium door middel van een cryptografische chip die in het horloge zit verwerkt, onder andere het automatische alarmsysteem thuis of op het werk aan- en uitschakelen, data versturen, of bijvoorbeeld de elektrische beveiliging van auto en boot ontsluiten. Het horloge wordt gekoppeld aan de smartphone of tablet om de Vault app te openen, zo kunnen er op termijn misschien zelfs betalingen mee worden gedaan via de zogenaamde NFC technologie. De persoonlijke data is enkel voor de gebruiker toegankelijk en is juist zo veilig omdat het systeem alleen werkt wanneer horloge en telefoon dicht bij elkaar zijn. In geval van verlies of diefstal wordt alle data automatisch gewist, terwijl er een back-up voor de gebruiker beschikbaar blijft.

Bulgari-E_Magnesium_Diagono-Magnesium_ duo1Met dit nieuwe concept-model combineert Bulgari het beste van de Zwitserse uurwerktechniek en elektronische know how. De Diagono Magnesium blijft namelijk op de eerste plaats een horloge met een hoogwaardig, automatisch Zwitsers uurwerk. De stalen kast meet 41 millimeter en is van staal met een middenstuk van magnesium en PEEK (polymeer) in de kleuren antraciet, zilver, blauw of bruin. De bezel is van zwart keramiek en de wijzerplaat komt in dezelfde kleur als de kast. Rubberen band.

Omdat het hier om een concept watch gaat is er nog geen prijs bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op: www.bulgari.com