BREMONT America's Cup collectie

Bremont loopt alvast even op de zaken vooruit met de sportieve, nieuwe America’s Cup collectie. Als officiële tijdmetingspartner van het Oracle Team USA lanceert het Engelse Bremont vier nieuwe modellen die het team op weg moeten helpen om hun titel te verdedigen tijdens de race van 2017.

BREMONT AC I herenhorlogeDe Bremont America’s Cup collectie bestaat uit klassieke modellen die de geschiedenis van de Cup weergeven. Dit jaar ontwikkelde Bremont twee Special Edition modellen: de AC I en AC II. Beide zijn geïnspireerd op de J-Class jachten uit de jaren dertig, die zowel elegant als sportief waren. De Bremont AC I is het eerste model van het merk met een kast uitgevoerd in gepolijst staal (43 millimeter). Het blauw van de wijzers en de rubberen band verwijzen naar de oceaan, op de ivoorkleurige, opaline wijzerplaat is het logo van de Cup terug te vinden. Binnenin tikt een automatisch, mechanisch uurwerk met 38 uur gangreserve, dat chronometer gecertificeerd is. Het uurwerk is zichtbaar door het saffierkristallen kastdeksel, net als de door Bremont geskeletteerde rotor.

BREMONT AC II chronograafDe Bremont AC II is een klassieke chronograaf uitgevoerd in een roségouden kast van 43 millimeter in diameter. Ook dit model heeft opvallende geblauwde wijzers tegen een ivoorkleurige wijzerplaat. De chronotellers hebben in de achtergrond het Cup-logo. De chronograaf loopt op een COSC-gecertificeerd Valjoux uurwerk, eveneens met speciale Bremont rotor, dat door het kastdeksel te bewonder is. De alligator leren band is in bruin en komt met een roségouden gesp.

BREMONT ORACLE I herenhorlogeAls officiële tijdmeter van het Oracle Team USA brengt Bremont eveneens twee echte zeilhorloges uit in de America’s Cup collectie. De Oracle I en Oracle II worden gekenmerkt door de stoere bezel die een enkele richting op draait, een waterdichtheid tot 500 meter en een heliumventiel op twee uur. De kast van beide modellen is eveneens voorzien van Bremont’s eigen anti-schok en -magnetisme mechanismen. De automatische uurwerken zijn COSC-gecertificeerd. Op de wijzerplaat is het logo van het Oracle Team USA terug te vinden. De Oracle I is uitgevoerd met een  minutenwijzer met een Oracle-rode punt. De Oracle II heeft een extra wijzer voor de tweede tijdszone. De twee Bremonts komen met een rode rubberen of een zwarte kevlar-achtige band. Alle America’s Cup horloges van Bremont worden in Groot-Brittannië vervaardigd en komen in een leren Cup etui. Prijs: € 4.195,- AC I, € 16.850,- AC II, € 4.895,- Oracle I, € 5.395,- Oracle II

BREMONT ORACLE II GMTVoor meer informatie kijk op: www.bremont.com/americascup