Breitling Navitimer AOPA horloge keert terug

Wie kent ‘m niet? De Breitling Navitimer. Het icoon uit de jaren 50 van de vorige eeuw krijgt dit jaar een eerbetoon met de limited edition van de Navitimer AOPA. De nieuwe AOPA wordt in een oplage van 500 stuks gefabriceerd met het logo van de AOPA – Aircraft Owners and Pilots Association – en uiteraard een chronometer gecertificeerd chronograafuurwerk.

Breitling-Navitimer AOPA_black background2

In 1952 lanceerde Breitling een chronograaf die uit zou groeien tot het meest tot de verbeelding sprekende model van het merk uit het Zwitserse Grenchen en een klassieker in de historie van de Zwitserse chronografen: de Navitimer. De Navitimer had een cirkelvormige rekenliniaal speciaal voor piloten, waarmee zij alle mogelijke berekeningen konden maken die nodig zijn voor de navigatie van een vliegtuig. Het ‘luchtvaartinstrument’ was zo goed, dat zelfs de grootste vereniging van vliegtuigeigenaren en piloten, de AOPA, opgericht in 1939 in de Verenigde Staten, dit model koos als het officiële verenigingshorloge. Vandaar dat in de modellen uit de jaren 50 en 60 het AOPA logo werd afgebeeld op de wijzerplaat van veel Navitimers. Maar ook het grote publiek vond zijn weg naar de Navitimer.

Breitling-navitimer-aopa_caseback

De herinterpretatie van het historische model, de Navitimer AOPA limited series, heeft ook zo’n logo (met de kleine gebogen vleugels) op de zwarte wijzerplaat, maar ook op het gegraveerde kastdeksel. Het horloge heeft een automatisch uurwerk – de Breitling kaliber 23 – dat officieel chronometer gecertificeerd is door het Zwitserse COSC (Swiss Official Chronometer Testing Institute), dat de hoogste graad in precisie en betrouwbaarheid garandeert.

 

Breitling-Navitimer AOPA-2De chronograaf meet 1/4 seconde en heeft 30-minuten- en 12-uurs totalisators en een kalender. De kast is van staal en waterdicht to 3 bar (30 meter). De bezel met de rekenliniaal draait twee kanten op. De diameter is 42 mm en het horloge zit aan een krokoband of een stalen Navitimer band.

Breitling-Navitimer-AOPA-sidePrijs: € 5.700 (leer),  € 6.970 (staal)

Kijk voor meer informatie op www.breitling.com