Zenith viert 150 jaar horloges met Harrods etalage

Een groot deel van het Engelse luxe warenhuis Harrods is de gehele maand mei omgetoverd in een Zwitsers horlogehuis, en wel dat van Zenith. Zeker 40 vierkante meter is ingeruimd voor de wereld van het merk uit Le Locle met etalages, een horlogemaker, een groot aantal (exclusieve) horloges en een raceauto die de naam van het merk draagt. Ook is er een uniek exemplaar van de Zenith Acadamy Christoph Colomb Felix Baumgartner te bewonderen, die werd gemaakt naar aanleiding van de gedurfde stratosfeer sprong van de parachutespringer die op 14 oktober 2012 een vrije val maakte vanaf 39.045 meter – vier keer hoger dan die waarop vliegtuigen vliegen – bij een temperatuur van -62°C.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de officiële opening op 7 mei, was Zenith’s nieuwe ceo Aldo Magada naar Londen gekomen, net als een aantal journalisten om de Zenith-maand te openen. Hij vertelde dat de focus van zijn merk vanaf nu zal liggen op de El Primero Chronomaster1969, het model dat voortborduurt op het El Zenith-El-Primero-eerste-model-1969Primero-uurwerk dat al meer dan 40 jaar het meest preciese high-frequency chronograafuurwerk is dat ooit gemaakt werd. Het icoon werd in de jaren 70 en 80 door tal van merken gebruikt in hun horloges, zoals bij de Rolex Daytona en de Ebel 1911 Chronograph.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast de horlogemaker en de vele unieke modellen van het merk, dat in 1865 werd opgericht, is er ook een replica van de historische Lancia Stratos rally car te zien. Coureur Erik Comas behaalde al een eerste plaats met de echte Stratos in de 2015 Italian Historic Rally Championship en neemt ook deel aan de 2016 European Historic Rally Championship in deze auto. De banden met de klassieke autosport worden in dit jubileumjaar verder aangehaald, met het partnerschap dat Zenith is aangegaan met Peter Auto. Toch is de autosport geen nieuw terrein voor het merk, want Formule-1 coureur Maurice Trintignant, die in 1955 als eerste Fransman de Monaco Grand Prix won, droeg ook al een Zenith horloge om de arm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe etalages van Harrods waren voor 1x van binnenuit te betreden.

De buitenetalages stralen tot 27 mei de authenticiteit van het merk Zenith uit.OLYMPUS DIGITAL CAMERA