Ball Watch imponeert met anti-magnetische Volcano horloges

Ball Watch – het Amerikaanse merk dat al sinds 1891 bestaat – presenteerde dit jaar op Baselworld een super anti-magnetisch horloge: de Engineer II Volcano. Meer dan ooit wordt het uurwerk beschermd tegen de negatieve effecten van magnetisme door een unieke kast van de legering mumetaal en koolstofvezel.

Ball Watch zoekt al jaren naar ingenieuze oplossingen voor het magnetisme-probleem. Wanneer een uurwerk in aanraking komt met te zware magnetische velden, wordt het onnauwkeurig of komt het zelfs volledig stil te staan. De norm voor een anti-magnetisch uurwerk is 4.800 A/m, bij deze stralingshoeveelheid mag een horloge niet meer dan dertig seconden per dag afwijken. De nieuwe Engineer II Volcano been waarschijnlijk nog veel meer. Hiermee durft Ball Watch met stelligheid te beweren dat ze het meest anti-magnetische horloge ooit hebben geproduceerd.

Ball-Volcano_nightDe kast van de Engineer II Volcano is samengesteld uit lagen super anti-magnetisch mumetaal (een legering van onder andere nikkel, ijzer en koper) en koolstofvezel. Hierdoor wordt het uurwerk niet alleen te allen tijde beschermd tegen magnetische velden, het weegt ook nog eens vijftig procent minder dan het doorsnee stalen horloge.

Ball-Volcano_night-2De zwarte kast van koolstofvezel meet 45 millimeter en heeft een ruwe structuur die doet denken aan gestold lava. De grijze wijzerplaat toont rode accenten en op de indexen vijftien kleine buisjes met lichtgevend gas, nog zo’n uitvinding van Ball Watch. Dit gas is goed voor twintig jaar licht, dat bovendien honderd keer sterker is dan gebruikelijke materialen.

De Engineer II Volcano loopt op een Ball RR1102-C automatisch uurwerk, COSC-gecertificeerd. Het toont de uren, minuten, seconden, dag en datum. Het horloge is schokbestendig tot 5.000 G en waterdicht tot honderd meter. De NATO band heeft zwarte en grijze strepen.

Prijs: € 3.455

Voor meer informatie: www.ballwatch.com