Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel

Technische hommage aan het Jaar van de Rat

Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel

De rat staat niet centraal in dit gecompliceerde kalenderhorloge. Geen in goud geboetseerde knaagdieren te zien op de wijzerplaat. Voor een subtielere interpretatie van het Chinese Jaar van de Rat is hier de Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel.

Je moet er maar zin in hebben, een rat op je wijzerplaat. Hoe mooi de ambachtsvrouw of -man het diertje ook geschilderd, gegraveerd of geboetseerd heeft, het is en blijft een rat. Maar wie toch graag het Jaar van de rat wil vier met een horloge is hier de Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel (Ref. 00888H-3431-55B).

Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel

Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel Ref. 00888H-3431-55B

Technisch in plaats van ornamenteel

In plaats van ornamenteel machtsvertoon koos Blancpain voor een technische vernuftige benadering van de Chinese kalender. De Chinese maankalender en de Gregoriaanse kalender hebben beiden een plek en functie in het 45 mm platina horloge. Want de belangrijkste indicaties van de Chinese kalender worden weergegeven geven op basis van onzee Gregoriaanse kalender. Op de witte Grand Feu email wijzerplaat verschijnt het dier van het jaar, de Rat dus sinds 25 januari, om 12 uur in een venster op 12 uur. Een dubbele urenteller die wordt weergegeven in cijfers en symbolen, bevindt zich daaronder.

Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel met Gregoriaanse datum

Op 3 uur worden de tien hemelse pilaren en vijf elementen uit de Chinese astrologie weergegeven. De twee wijzers op 9 uur dienen om de maand en datum aan te duiden. En de maanfase-indicatie staat op 6 uur. Ook is de Gregoriaanse kalender afleesbaar. De geblauwde, slangvormige centrale wijzer wijst de datum aan langs de buitenzijde van de wijzerplaat.

Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel

Alleen de rotor verwijst naar het Jaar van de Rat

Dit is mogelijk dankzij het automatische kaliber 3638. Dankzij drie veertonnen is een gangreserve behaald van maar liefst 7 dagen. Dat is een hele week volgens zowel de Gregoriaanse als de Chinese kalender. En dus overal heel indrukwekkend. Dankzij het saffieren achterdeksel is het uurwerk te bewonderen. Dan valt ook de rotor die is versierd me een rat op. Van de Blancpain Villeret Calendrier Chinois Traditionnel worden slechts 50 exemplaren gemaakt.

Voor meer informatie over de verschillende kalenderhorloges: www.blancpain.com