Alpina’s nieuwe Startimer Pilot Automatic

Alpina, een van de pioniers op het gebied van professionele pilotenhorloge presenteerde tijdens Baselworld de nieuwe Startimer Pilot Automatic.

De model is uitgebracht in vier variaties. Model AL-525G4TS6 heeft een titanium gekleurd roestvast stalen kast met een contrasteren matte donkergrijze wijzerplaat. Daarnaast zijn er twee versies met stalen kast en één met rosé vergulde kast. Deze hebben een matte, donkerblauw of een mat witte wijzerplaat. Op de wijzerplaat de typerende oversized lichtgevende wijzers en indexen en een klein datumvenster op 3 uur. Het horloge is voorzien van rechte indexen op 3,6,9 en 12 uur. Op de rest van de uren zijn opvallende Arabische indexen geplaatst.

Alpina’s nieuwe Startimer Pilot AutomaticAlpina’s nieuwe Startimer Pilot Automatic_2
Ook de rode Alpina driehoek ontbreekt niet, deze is aangebracht op de secondewijzer en op 12 uur. De Startimer Pilot Automatic wordt aangedreven door het AL-525 automatisch uurwerk dat een gangreserve heeft van 38 uur en waterdicht is tot 100 meter. Op het kastdeksel is het Alpina logo aangebracht.

2017_Alpina_Startimer_Pilot_Automatic_refAL-525S4S4-1
Sinds de lancering in 2011 is de Startimer Pilot Collection uitgegroeid tot de meest succesvolle collecties van het merk niet in de laatste plaats dankzij het herkenbaar karakter en de decennia lange ervaring die Alpina heeft op het gebied van piloothorloges.

Alpina’s nieuwe Startimer Pilot Automatic_4

De nieuwe Startimer Pilot Automatic is een uitstekend no noncence pilotenhorloge met een kwalitatieve uitstekende afwerking, met oog voor detail en functionaliteit. Hoewel het model bedoelt is als instrument in plaats van een fashion item hebben deze Alpina piloothorloges een perfecte balans tussen functionaliteit en elegantie. Ook voor liefhebbers van het (redelijk grote) vliegenreishorloge die met beide voeten op de grond blijven staan.

Prijzen vanaf € 900
Meer informatie: Alpinawatches.com