Zenith Elite Moonphase dameshorloge toont maanstand in ‘wolkendek’ van paarlemoer

Het uiterlijk is zoals je dat verwacht van een lady: geraffineerd, classy, elegant en klassiek-modern.

Zenith Elite Lady Moonphase

Eye catcher is de fraaie wijzerplaat van paarlemoer die een wolkenpatroon lijkt te hebben waarbinnen op 6 uur in nachtblauw de maanstand is af te lezen. De 2016 Elite Lady Moonphase collectie kent in totaal vijf varianten met keus uit van 18 karaat rosé goud of roestvrij staal. De ultra-dunne 36 mm kast is waterdicht tot 50 meter. Het kastdeksel is transparant zodat het uurwerk, versierd met een “Côtes de Genève” motief  te bewonderen is. Voor het bezel kan gekozen worden uit een gepolijste versie of een versie verrijkt met 64, 0.90 ct diamanten.

Opvallend in deze versies is de kleine seconden op 9 uur. Waar deze nu is vormgegeven met geblauwde wijzers en Romeinse indexen op de 15 seconden hadden eerder versies van de Lady Moonphase een gesloten ‘rail road’ venster en Arabische indexen. De keus voor deze meer subtiele vormgeving komt ten goede aan het natuurlijke karakter en de glans van de wijzerplaat.

Zenith Elite Lady Moonphase

De ultra dunne horloges van slechts 9,1 mm hoog tonen dankzij het maanvenster en de bewerking van het paarlemoer toch opvallend veel diepte. Omdat het wel zo prettig is dat het luxe dameshorloge ook een stoer kantje mag hebben wordt deZenith maanfase horloges geleverd met een zacht lederen band met ton-sur-ton stiksel. De gepolijste kast herbergt het automatische Elite kaliber 692. Dit uurwerk heeft een frequentie van 28.800 tikken per uur en genereert een gangreserve van 50 uur.  De nieuwe modellen  zijn er in twee maten : 36 en 33 mm. Hiermee vormen de  nieuwe Elite Lady Moonphase vanwege de tijdloze uitstraling nu al klassiek duo.

Prijzen van € 5.475 tot € 12.775
Meer informatie : Zenith-watches.com